Filipović: Komšić da ima imalo političkog morala ne bi se ni kandidovao

"Ako je legalno kandidovan ne znači da njegova pobjeda ima politički legalitet"

Filipović: Komšić da ima imalo političkog morala ne bi se ni kandidovao

06.11.2018 - 12:53
Politika

Ne možete tvrditi da imate podršku političke volje Hrvata, ako su za vas glasali, prije svega, Bošnjaci. Komšić bi prvo trebao razmisliti ima li politički potencijal i legitimitet uopće govoriti u ime Hrvata, kazao je bošnjački intelektualac Muhamed Filipović u intervjuu za Alfa TV.

Muhamed Filipović

Na pitanje novinarke kako se osjeća, Filipović je rekao kako se osjeća relativno dobro, ali da ga više zabrinjava psihološko stanje društva u kojem se nalazimo.

"Ono što mene zabrinjava jesmo mi kao ljudi i psihičko stanje, dakle ne mene individualno, nego mnogo razmišljam u kakvom stanju se nalazi naš svijet, naša država", kazao je Filipović. 

Također, FIlipović je u intervju za Alfu TV komentarisao i izjave novoizabranog člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, te tom prilikom istakao kako se Komšić treba suzdržati od bilo kakvih političkih izjava prije nego što je uveden u dužnost.

"Da Željko Komšić ima imalo političkog morala i kulture, prije svega, ne bi se kandidirao. To jeste njegovo pravo, svaki Hrvat ima pravo da se kandidira. Ali, ako je legalno kandidovan ne znači da njegova pobjeda ima politički legalitet. To bi značilo da zaista predstavlja volju naroda koji predstavlja. Ne možete tvrditi da imate podršku političke volje Hrvata, ako su za vas glasali, prije svega, Bošnjaci. Komšić bi prvo trebao razmisliti ima li politički potencijal i legitimitet uopće govoriti u ime Hrvata", obrazložio je Filipović. 

Cjelokupan intervju možete pogledati OVDJE. 

Izvor: 
BNN.ba