Forto "nije primjetio" da je mjesecima primao dva paušala

Zastupnik Naše stranke Edin Forto na udaru kolega

Forto "nije primjetio" da je mjesecima primao dva paušala

01.02.2016 - 18:16
Politika

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Federacije BiH, Edin Forto, danas je predlažući ukidanje paušala zastupnicima Skupštine KS doživio pravo političko-javno razmontiranje. 

Kada je Forto predložio da paušal zastupnicima u Skupštini KS, a koji su profesionalizirani, treba ukinuti naišao je na nekoliko oštrih pitanja svojih kolega: Prvo je Mirza Čelik (SDA) pitao Fortu da li je njegov prijedlog u skladu sa zakonom na federalnom nivou i zašto ga Forto nije pokrenuo na tom nivou pa bi KS bio obavezan da ga uskladi. 

Zatim je zastupnik BOSS-a Rasim Smajić pitao Fortu zbog čega je mjesecima uzimao paušal i iz Kantona Sarajevo i iz Federacije BiH na šta je Forto izjavio da "nije primjetio" da mu mjesecima liježu dva paušala na račun te da je nakon primjećivanja, novac vratio. 

Zastupnik Smajić je replicirao da je istina, ipak, drugačija te da je Forto prisiljen da vrati novac nakon što ga je kritikovao predsjednik njegove stranke Predrag Kojović. U raspravu se, također, uključio i Sabahudin Delalić (SDA) koji je Fortu upitao da ukoliko se ukine paušal u KS, da li to znači da će on (Forto) nastaviti da prima svoj paušal u Federaciji BiH a platu u KS. Na kraju se rasprava završila vrlo neslavno za Fortu čiji je prijedlog propao a njegova rečenica "kako nije primjetio" da mu mjesecima dolaze dva paušala na račun vjerovatno će postati antologijska. 

Autor: Redakcija BNN

 

Izvor: 
BNN.BA