Forum Bosna organizuje javnu raspravu "Kako razumijevati bosansku budućnost?"

Uz knjigu Tanera Aličehića i Đenana Galešića

Forum Bosna organizuje javnu raspravu "Kako razumijevati bosansku budućnost?"

03.01.2019 - 17:26
BiH

Centar za strategijske studije Međunarodnog foruma Bosna 4.januara, s početkom u 18 sati u hotelu 'Europe' u Sarajevu, organizira javnu raspravu na temu 'Kako razumijevati bosansku budućnost?', uz promociju knjige 'Tragom drevnih Bošnjana: Bosanska država i nacionalni identitet(i) kroz historiju' Tanera Aličehića i Đenana Galešića. 

Taner Aličehić, Đenan Galešić

Kako dešifrirati antibosanske politike u 20. stoljeću? Šta su temeljne vrijednosti Bosne i bosanstva? Je li moguće iz sadašnje bosanske agonije ocrtati vidike budućnosti koje bi bile u skladu s vrijednostima razvijenih pluralnih društava?, samo su neka od pitanja o kojima će biti riječ na javnoj raspravi, najavljuje organizator. 

O pitanju iz naslova javne rasprave uz ovu knjigu govorit će predsjednik Međunarodnog foruma Bosna, akademik Rusmir Mahmutćehajić, predsjednik BZK 'Preporod' i profesor Fakulteta političkih nauka prof. dr. Senadin Lavić, prof. dr. Asim Zubčević i autori – Taner Aličehić i Đenan Galešić.

Raspravu će moderirati Nermina Jusić. Uz ovu raspravu bit će predstavljen i Plan rada Međunarodnog foruma Bosna u 2019. godini. Rasprava je otvorena za javnost. 

Izvor: 
BNN.ba