Foto dana: Posvetite pažnju zaštiti od UV zračenja

Izbjegavajte boravak na otvorenom

Foto dana: Posvetite pažnju zaštiti od UV zračenja

01.07.2015 - 14:25
BiH

Biometeorološka prognoza za sutra je povoljna, stoga bi većina ljudi trebala biti dobrog raspoloženja i osjećati se ugodnije, osobito tokom prijepodneva.

Osjetljive osobe pažnju trebaju posvetiti zaštiti od UV zračenja, te reducirati boravak na otvorenom u drugom dijelu dana obzirom da će biti vruće, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

U Bosni i Hercegovini sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu od 18 do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 26 i 31, na jugu od 30 do 34 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 11, a najviša dnevna do 28 stepeni. 

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 10, Kupres 19, Zvornik 23,Sarajevo i Srebrenica 24, Livno 25, Bugojno, Goražde i Jajce 26, Neum i Tuzla 27, Bihać, Doboj, Trebinje, Gradačac i Sanski Most 28, Banja Luka, Prijedor i Bijeljina 29, Mostar i Stolac 30 i Čapljina 33 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izvor: 
Redakcija / BNN / Fena