Glas iz genocidnog entiteta: Dodik kaže da je vlast u Prištini teroristička

Da li predsjednik SNSD-a u slučaju "Haradinaj" vidi najavu svog političkog nestanka?

Glas iz genocidnog entiteta: Dodik kaže da je vlast u Prištini teroristička

19.07.2019 - 22:17
Politika

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vrlo je nervozan zbog ostavke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. Nakon što je Haradinaj danas podnio ostavku zbog poziva u Den Haag, u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine, usput dodajući da neće na Kosovu dozvoliti "Dodik republiku", predsjednik SNSD-a se osjetio prozvanih da objasni "slučaj Haradinaj". Da li je u naglom odlasku Haradinaja sa mjesta premijera Kosova, odnosno urgentni poziv iz Beograda za Dodika, vidio svoju skoru sudbinu? Vrlo je moguće...

Milorad Dodik

Dodik je, u izjavi RTS-u, rekao da sve ide ka tome da se "opere" još jednom biografija Haradinaja, da može ponovo da se vrati u politički život Kosova.

"Mi Srbi ne smijmo da budemo naivni oko toga. Potpuno vjerujem da tu postoji konekcija i saradnja međunarodnog faktora i nekog ko vodi čitav taj projekat oko Kosova i samog Haradinaja. Izgleda veoma farsično kada kaže da ide tamo kao ime, a ne kao država. Čitava priča oko vlasti u Prištini ima teroristički predznak", naglasio je on.

Dodao je i da činjenica da Haradinaju nije presuđeno u Haškom tribunalu njega navodi da je riječ o farsi koja treba da vrši dodatni pritisak na Srbiju i Aleksandra Vučića.

Kazao je da je neophodno da zajedno posvetimo više pažnje, jer to čitav srpski narod očekuje, posebno u RS, da se rješenje postavi kao svesrpsko pitanje.

"Ne može biti rješenja za jedan narod koji ima sva prava na štetu države Srbije, a da jedan dio naroda u RS mora da ćuti i trpi torturu međunarodnog faktora koji mu je namenio ulogu života u državi koja ne može da funkcioniše", rekao je Dodik.

Kaže da takse treba da se ukinu, ali to nije definitivno rješenje, već moRaju da se nastave razgovori.

"Mislim da oko predsjednika Vučića i njegove pregovaračke pozicije treba da se okupe svi politički i nacionalni faktori Srbije i da podstaknu njegovu snagu, jer je očigledno da će međunarodna zajednica po ustaljenom okviru reći 'imamo operaciju sa njima, oni nisu više tu, morate i vi nešto da učinite'. Znamo da je Vučić tvrd pregovarač i da nikakvih ustupaka na uštrb nacionalnih interesa za Srbe neće biti", objasnio je on.

Izvor: 
BNN.ba / Tanjug/Nezavisne