Građani ogorčeni: "30 godina prave žičaru, sad bi na nama da uzimaju pare"

Ogorčenje zbog najave cijene karte vožnje žičarom

Građani ogorčeni: "30 godina prave žičaru, sad bi na nama da uzimaju pare"

11.11.2017 - 18:46
Politika

Redakcija BNN-a je prije nekoliko dana objavila priču o novoj, eventualnoj, cijeni karte za vožnju žičarom ka Trebeviću. Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka (SDA) najavio je da bi cijena mogla biti oko cca 10KM jer je 5KM premalo, kako je ocijenio. Također uporedio je cijenu žičare u Dubrovniku i Sarajevu što je, s obzirom na pložaj i popularnost u tursističkom smislu ova dva grada, neuporedivo.

Sarajlije su na renoviranje žičare čekale gotovo pune tri decenije. Svakako da je to itekako previše s obzirom da ova vrsta prevoza i nije komplikovan tehnički zahtijev ali, ipak, sve gradske vlasti od 1996. do danas, nisu našle za shodno da okončaju ovaj, banalan posao. 

Vertikalni transport ka Trebeviću bio je jedan od turističkih atrakcija, ponuda glavnog grada Bosne i Hercegovine koji se, na pragu 2018.godine, polako vraća na svoje nekadašnje mjesto. Građanima Sarajeva je, pak, sada problem cijena karte za koju, ako bude 10KM, tvrde da je previsoka, da je to "otimanje" te su, putem svojih omentara, izrazili veliko negodovanje prema izjavi gradonačelnika Skake. Prenosimo samo jedan dio brojnih komentara na Skakinu izjavu o cijenu karte za žičaru ka Trebeviću u nadi da će, ipak, doći do racionalizacije karte shodno monetarnom stanju gradskog stanovništva zbog kojih se, zapravo, žičara i pravi. Valjda je tako!?

  

 

Izvor: 
BNN.BA