Gradsko vijeće Grada Sarajeva o Šestoaprilskoj nagradi odlučuje iza zatvorenih vrata

Zatvoreno za javnost

Gradsko vijeće Grada Sarajeva o Šestoaprilskoj nagradi odlučuje iza zatvorenih vrata

14.03.2018 - 11:31
Politika

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na zatvorenoj sjednici koja je jutros počela razmatrati prijedloge kandidata za dodjelu ovogodišnje "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva". Predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić predložio je da sjednica bude zatvorena za javnost, kako bi vijećnici mogli bez problema raspravljati o kandidatima i da bi se osigurala tajnost glasanja.

- U velikim gradovima se ovako radi kada se dodjeljuju bitne nagrade - pojasnio je Gavrić.

Predloženi kandidati za nagradu za doprinos u oblasti privrede su Amer Bukvić i kompanija "Centrotrans Eurolines", a za oblast nauke i obrazovanja profesorica Tatjana Ljujić Mijatović.

Za oblast kulture i umjetnosti predloženi su Emir Hadžihafizbegović i Vokalni solisti grupe "Ambasadori" - Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić, Hajrudin Varešanović i Jasna Gospić-Sparavalo.

Odbor je također predložio Zdravka Stojnića i Univerzitetski karate klub "Bosna" za nagradu iz oblasti sporta, a iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite doktora Ismeta Gavrankapetanovića i Udruženje "Medicinska asocijacija BIMA u Bosni i Hercegovini".

Predloženi kandidat za doprinos u drugim oblastima rada i stvaralaštva je Udruženje veterana odreda policije za specijalne namjene "Lasta".

Izvor: 
Fena