Granični policajac koji je pijan usmrtio motociklistu osuđen na 16 mjeseci zatvora

Općinski sud u Sarajevu

Granični policajac koji je pijan usmrtio motociklistu osuđen na 16 mjeseci zatvora

11.01.2018 - 17:30
Crna hronika

U Općinskom sudu Sarajevo danas je izrečena nepravomoćna presuda graničnom policajcu Admiru Čorbi (37), optuženom da je 5. novembra 2015. godine, upravljajući pijan automobilom Volvo, izazvao nesreću u kojoj je poginuo motociklista Alen Šehović.  Čorbo je proglašen krivim i osuđen je na 16 mjeseci.

Čorbo je 5. novembra 2015. godine, upravljajući Volvom sa 1,41 promila alkohola u krvi, udario u motocikl Keeway Matrix kojim je upravljao Šehović.

Nakon nesreće je nastavio voziti, gurajući motocikl ispod svog vozila u dužini od oko 150 metara, i ne pogledavši da li je Šehović živ i da li mu može pomoći.

Čorbo je pobjegao sa mjesta nesreće, a policija ga je otkrila po tablici, koja mu je spala sa automobila na licu mjesta. Čorbo je kasnije izjavio da nije kriv.

Kantonalni sud Sarajevo pustio ga je na slobodu. Porodica Šehovića je ogorčeno čekala na pravdu mjesecima. Čorbo je u međuvremenu bio suspendovan, ali je primao platu do okončanja postupka. Današnjom presudom porodica Šehovića je, kako su rekli, zgrožena.

Inače, Šehović je bio poznat po fotografiji Milomira Kovačevića Strašnog koji ga je fotografisao kao dječaka u opkoljenom Sarajevu. Na sebi je imao majicu s likom Mikija Mausa, a u ruci je držao pušku. Ova fotografija postala je jedan od najprepoznatljivijih simbola četverogodišnje opsade.


 

 

Izvor: 
BNN.BA