Hiljede građana na Trgu Krajine traže pravdu za Davida

Veliki protestni skup u Banjoj Luci

Hiljede građana na Trgu Krajine traže pravdu za Davida

30.12.2018 - 19:22
BiH

Večeras se u Banjoj Luci održava veliki protest povodom neriješenog slučaja ubistva Davida Dragičevića. Prisutnima su se obratili otac Davor i majka Suzana Radanović. Na Trgu Krajine je okupljeno hiljade građana koji traže pravdu za Davida, prenosi Oslobođenje. 

Davor Dragičević tim povodom obratio se okupljenim građanima uz zahtjeve za ostavke Lukača i ostalih. Poručio je da ne odustaje od traženja pravde.

- Ja ostajem ovdje dok se ne ispune moji uslovi. Tražim smjene i ostavke. Predmet će ići na Tužilaštvo BiH. Kažu da uz pomoć Britanaca rušim ovu zemlju. Neka EU stane na stranu Lukača i neka dozvoli da nas sve pobiju, ali ja neću to dozvoliti. Ne idem odavde. Ultimatum nije od juče. Sve to ima u SIPI, ima u Tužilaštvu. Ubili su mi dijete, a mene su uhapsili za dva minuta. Da me ubiju i da unište Pravdu za Davida. Najveći ubica sopstvenog naroda je Dodik.

Mi smo mirni i dostojanstveni. Oni su 25. 12. pokazali ko su i šta su. Mom djetetu su rekli da mu je otac ubijen. Ja odavde više ne idem dok se moji zahtjevi ne ispune. Neka mi rade šta hoće. Ako policija prva krene, imaju novinari. Neću čekati da me ubiju. Šest dana su ga držali. Neka austrijska vlada da snimak Raiffaisen banke. Ja sam konobar, radničko dijete.

Moje obećanje je obećanje. Zavjet je zavjet. Ante Nobilo, gdje si? Je*o li te Milorad Dodik koji te poslao da umanjiš zločin! Ovo je minimum što sam postavio. Nema više pomjeranja rokova. Rokove sam pomjerao zbog ovoga naroda. Pozivam međunarodnu zajednicu da nas zaštiti od ubica i zločinaca. Dajte Lukaču i Dodiku sva ovlaštenja da nas pobiju da znamo na čemu smo, a mi ćemo da se borimo - prenio je Dragičevićeve riječi Slobodan Vasković na svom blogu.

Izvor: 
BNN.ba / Oslobođenje