Historijska nesreća: Srbi i dalje hoće dio BiH, Crne Gore, Kosova...

Politika bez razuma i historijskih činjenica

Historijska nesreća: Srbi i dalje hoće dio BiH, Crne Gore, Kosova...

18.02.2020 - 09:30
Politika

Tokom prošle i ove godine u toku je prava pobuna Srba na polovini prostora biše SFRJ. Od sukoba na Kosovu, preko pokušaja državnog udara i neposluha prema vlasti u Crnoj Gori, pa sve do referenduma Srba u Bosni i Hercegovini i pokušaja destabilizacije ove zemlje, vidljiv je pokušaj Srba da, zapravo, ponovo silom!, pokušaju okončati svoje ciljeve iz 1990.godine - "da svi Srbi žive u jednoj državi"

Aleksandar Vučić

Ne treba posebno napominjati da je ovakva vizura već jednom odvela sve jugoslovenske republike, izuzev Makedonije, u ratove. Srbi su ratovali sa Slovenijom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Kosovom, divljali su po Vojvodini i Crnoj Gori a najnoviji scenariji, 30 godina poslije, govore da i dalje imaju isti cilje i ista sredstva.

Umjesto Slobodana Miloševića, Momira Bulatovića i Radovana Karadžića, danas Aleksandar Vučić okuplja Milorada Dodika i Andriju Mandića, uz puno pokroviteljstvo Srpske pravoslavne crkve kao, očito je, političke krovne organizacije koja protežira "srbovanje" koje vodi u sukobe, ratove, slavljenje ratnih zločinaca i ratnih zločina počinjenih u ime "srpstva".

Jučerašnje političko samoubistvo Milorada Dodika, izglasavanjem besmislene rezolucije o "izvornom Dejtonskom sporazumu", samo govori u prilog činjenici da je model ponašanja, bilo u Bosni i Hercegovoni, bilo u Crnoj gori (u kojem se Srbi ponovo protive Zakonu o imovini) potpunio isti. Iste su i, pobunjivačko-secesionističke, metode.

Crna Gora se dobro, za sada, sa zaleđem NATO pakta, obračunava sa velikosrpstvom. Bosna i Hercegovina još nije otpočela taj put ali je krajnje vrijeme da krene jer, ukoliko Dodikov fašiszam poraste još za jedan milimter, možda Bosna i Hercegovina više neće imati izbora.

Izvor: 
BNN.ba