I to je demokratija: Potpisali dogovor i sakrili ga u sef!

Ko je u seau?

I to je demokratija: Potpisali dogovor i sakrili ga u sef!

02.12.2019 - 10:50
Politika

Vijest dana je bila da su se članovi Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić, sporazumjeli oko Programa reformi u BiH ( ma šta to značilo) kao i oko imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara Vijeća ministara BIH. Nikome nije poznato, osim ovom trojcu i njihovim političkim mentorima, šta stoji u dokumentu koji je toliko dobar da ga se, brže-bolje, moralo sakriti u sef! 

Opozicija U entitetu RS optužuje Dodika da je izdao Republiku Srpsku i prodao je NATO-u. U Federaciji BiH se napadi na Dodika u RS-u koriste kako bi se prikazala bošnjačko-hrvatska pobjeda. Sam Dodik tvrdi da ne idemo u NATO, dok Komšić i Džaferović kažu da se nastavlja sa reformama ali da će se o samom članstvu u NATO-u odlučiti u dogovoru tri naroda i dva entiteta. Dakle, BiH ne ide u NATO još zadugo, ali će dobiti Vijeće ministara BiH koje će "provoditi reforme". 

S obzirom da će se Vijeće ministara BiH imenovati u 2020.godini, dakle izbornoj, jasno je da ćemo u narednoj godini gledati samo napade, međusobna optuživanja, kočničare i one koji se "bore" protiv kočenja, protagoniste za i protiv NATO-a, odnosno imat ćemo istu sliku kao i do sada. 

Sa Programom reformi u BiH u sefu, sigurno je da BiH nije dostigla nikakav stepen niti reformi a još manje demokratije. 

Izvor: 
BNN.BA