Iako još nije prvi april: SDA tvrdi da je zaposlila više od 45.000 ljudi; Kukića isključili iz SDA

Iz ove stranke isključeni Mirsad Kukić, dok je Amir Zukić pred razrješenjem sa funkcije

Iako još nije prvi april: SDA tvrdi da je zaposlila više od 45.000 ljudi; Kukića isključili iz SDA

16.03.2018 - 18:42
Politika

"Broj zaposlenih na koncu 2017. godine je veći za 45.477 osoba u odnosu na 2014. godinu. U decembru 2017. godine bilo je 753.202 zaposlenih osoba, što je najveći broj zaposlenih nakon potpisivanja Dejtona", izjavio je zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović.

"Pozivamo ministre iz HDZ i SBB koji su zaduženi za cestogradnju da ubrzaju sa izgradnjom cesta, jer su se stekli svi uslovi", izjavio je Osmanović čitajući zaključke sa sjednice Predsjedništva SDA.

Zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović danas je novinarima saopćio da je Mirsad Kukić, donedavni predsjednik Kantonalnog odbora SDA u Tuzlanskom kantonu, isključen iz Stranke demokratske akcije. Kukić je isključen zbog nepoštivanja odluka organa Stranke demokratske akcije i zbog nanošenja štete ugledu SDA. On će biti izbrisan iz članstva.

Zbog istog razloga iz SDA je isključen i Nudžejm Džihanić. "Zadužuje se Kantonalni odbor SDA da pokrene proceduru smjene pozicije ministra u Bosansko-podrinjskom kantonu", saopćio je Adil Osmanović.

Na sjednici Predsjedništva SDA donesena je odluka o suspenziji Avdije Kovačevića i Kenana Kamenjaša, kao i suspenziji Amira Zukića na poziciji generalnog sekretara SDA.

"Upućena je inicijativa Glavnom odboru SDA da razriješi Amira Zukića sa pozicije generalnog sekretara na narednoj sjednici, a općinska organizacija da postupi u skladu sa statutom stranke", izjavio je Osmanović.

Izvor: 
N1