Istjeran iz kuće? Sudski dostavljači traže Latića, ukućani tvrde da on više ne stanuje tamo

"Novinar" koji godinama bježi da se suoči sa svojim ispisanim lažima

Istjeran iz kuće? Sudski dostavljači traže Latića, ukućani tvrde da on više ne stanuje tamo

08.08.2018 - 09:07
Politika

Poznato je da izvjesna pojava, Nedžad Latić, poznat tek kao brat Džemaludina Latića, (obojica poznata po tome što tri decenije ispostavljaju fakture bh. društvu o "njihovoj patnji" tokom osamdesetih godina prošlog vijeka) posjeduje patuljasti "portal" na kojem piše on, njegov zet i njegova kćerka, praveći familijarni cirkus kao što je "podrška Hillary Clinton" u utrci za predsjednika SAD-a. Portal je bez fizičke adrese, a Latić godinama za sve što napiše izbjegava prijem sudskih tužbi, poziva za suđenje i sl. Radi se, naime, o prevarantu u medijskom prostoru koji bježi od sučeljavanja sa svojim ispisanim lažima pa, s toga, pribjegava bukvalnom bježanju od sudskih dostavljača jer Latić zna da laže - i bježi od mogućnosti da i sud utvrdi isto.

Prije nekoliko godina Latića je Općinski sud u Sarajevu, nakon višemjesečnih traženja na adresi stanovanja, i njegovog bježanja, poput sitnog dilera marihuane, pozvao putem Javnog oglasa u listu "Oslobođenje" da pristupi ročištu za klevetu, od kojeg je bježao godinama, čime ga je Sud izložio neviđenoj sramoti.

Kada je Latić pristupio suđenju, odmah je i ekspresno bio osuđen za laži iznijete u predmetnom tekstu i uskoro mu njegove tadašnje laži, sa nešto zakašnjenja, stižu na naplatu. Pored ove javne bruke, Latić već mjesecima izbjegava prijem novih tužbi, za njegove novoispisane laži, pa čak i na kućnoj adresi izbjegava sudske dostavljače.

Najnovija, sramotna anegdota jeste ta da su njegovi ukućani sudskom dostavljaču saopćili da "Nedžad Latić" ne stanuje na adresi na kojoj stanuje i njegova porodica, na kojoj je i sam prijavljen što znači da cijela porodica Latić učestvuje u zaštiti Nedžadovih laži ili su ga, pak, zbog tih istih laži odlučili izbaciti iz kuće.

Kada, prije ili kasnije, Sud dođe do Nedžada Latića utvrdit će se šta je prava istina: da li Latići familijarno lažu, štiteći Nedžadove prljave laži, ili su ga pak odlučili izbaciti iz kuće.

Oba scenarija su jednako ponižavajuća baš kao i bježanje Latića od suočavanja sa vlastitim "mišljenjima" koji su, zapravo - obični izlijevi frustrirane pojave kakvih je puno u današnjoj zbilji.

Izvor: 
BNN.BA