Ivanić: Ni jedan čovjek ne može biti razlog narušavanje odnosa dviju zemalja

Odgađanje posjete Nikolića

Ivanić: Ni jedan čovjek ne može biti razlog narušavanje odnosa dviju zemalja

15.06.2015 - 14:02
Politika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je danas da nema razloga za odgađanje posjete predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Bosni i Hercegovini, zbog situacije stvorene nakon hapšenja Nasera Orića, ističući da se sva otvorena pitanja mogu da razriješe u dijalogu, koji je ključ i za ovakve teme.

Ivanić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci potvrdio da je taj svoj stav danas dostavio dvojici drugih članova Predsjedništva BiH, ali da za sada nema konsenzusa o tom pitanju u Predsjedništvu BiH, dok ostaje da se vidi kakvu će odluku donijeti Tomislav Nikolić. 

-Mislim da ovo nije dobro i vraća nas puno koraka unazad i može da stvori loš ambijent. Nijedan čovjek ne može biti razlog za narušavanje odnosa dviju zemalja - upozorio je Ivanić. 

Izrazio je uvjerenje da će pravosuđe Švicarske samostalno donijeti odluku o Naseru Oriću, koji je uhapšen nedavno u toj zemlji po Interepolovnoj potjernici Srbije. 

Naglasivši da bi volio da do posjete dođe, Ivanić je iznio svoj stav da njeno odgađanje neće biti dobro, već će imati negativne posljedice. 

Izvor: 
Fena