Iz PDP-a negirali spekulacije: Nismo organizatori protesta u Banjoj Luci

Banja Luka

Iz PDP-a negirali spekulacije: Nismo organizatori protesta u Banjoj Luci

02.01.2019 - 14:17
BiH

Zastupnici PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Perica Bundalo i Jelena Trivić obratili su se javnosti povodom hapšenja zastupnika Draška Stanivukovića i aktuelne situacije u Banjoj Luci. Tom prilikom iz PDP-a su naveli da nisu organizatori protesta, te da su za situaciju u Banjoj Luci krivi oni koji nisu u stanju da riješe slučaj u vezi sa ubistvom Davida Dragičevića. 

Perica Bundalo, Jelena Trivić

Na konferenciji za medije koja je održana ispred zgrade Narodne skupštine RS-a Bundalo je pozvao nadležne institucije da puste Stanivukovića iz pritvora. Trivić je dodala da su za dešavanja u RS-u krivi oni koji nisu uspjeli riješiti slučaj ubistva Davida Dragičevića. 

"Broj uhapšenih za ubistvo Davida Dragičevića jednak je nuli. Broj privedenih na mirnim protestima je veći od 20. Mislim da i to govori dovoljno", rekla je Trivić, navodeći da je MUP RS-a prekršio Ustav ovog entiteta, koji jasno kaže da je građanima zajamčeno pravo na javno izražavanje mišljenja. 

"Građani su mirno protestovali i zato su hapšeni. To je udar na ustavno-pravni poredak RS-a. Nijedna klupa, korpa, staklo ili flaša u više od 200 dana protesta nisu slomljeni. Osuđujem prekomjernu upotrebu sile koju je naredio vrh MUP-a RS", rekla je Trivić. 

Na pitanje o optužbama na račun PDP-a Trivić je kazala kako PDP nema ništa s organizacijom protesta 30. decembra 2018. godine. Za dva dana najavljena je sjednica Predsjedništva PDP-a na kojoj će ova stranka izaći s jasnim stavovima u vezi s dešavanjima u RS-u. 
  

Izvor: 
BNN.ba