Izborna skupština BPS-a u Gračanici: Arnes Avdić novi predsjednik

Rukovodstvo BPS-a u TK su, uglavnom, mladi i obrazovani ljudi

Izborna skupština BPS-a u Gračanici: Arnes Avdić novi predsjednik

16.05.2018 - 08:04
Politika

U punoj sali Osman kapetanove kule, jučer je održana izborna skupština Općinske organizacije BPS-Sefer Halilović Gračanica. Skupu je prisustvovalo oko 150 gostiju i delegata kao i brojne zvanice. Ispred rukovodstva BPS-a, skupštini su prisustvovali članovi Predsjedništva BPS-a, Semir Halilović i Muharem Fišo. Ispred rukovodstva BPS TK, skupštini su prisustvovali predsjednik i generalni sekretar BPS TK, Mirzad Bećirović i Mirza Sakić, a skupu se obratio i BPS-ovac Osman Puškar, gračanlija i trenutni ministar u Vladi TK.

Za predsjednika općinske organizacije BPS-Sefer Halilović Gračanica, jednoglasno je izabran Arnes Avdić, vijećnik BPS-a.u OV Gračanica čime je BPS, ponovo, dao prednost mladosti u svojim redovima iza kojih, svakako, stoji cijeli red iskusnih kadrova.

Na izbornoj skupštini prigodne govore imali su svi funkcioneri BPS-a, a sam predsjednik BPS TK, Mirzad Bećirović, istakao je da je "rukovodstvo BPS-a u TK potpuno podmlađeno, da se u 90% slučajeva radi o mladim, obrazovanim ljudima i patriotama, te da punim kapacitetom rade na snaženju BPS-a u TK".

Ministar Osman Puškar, kao i ostali govornici, istakli su važnost podrške predsjedniku BPS-a, Seferu Haliloviću, "kao historijskoj ličnosti koja hoda među nama" i kojeg je Bosna i Hercegovina zvala kad joj je bilo najteže i da se vrijeme neizvjesnosti nad BiH, ponovo traži Sefera Halilovića na čelu našeg naroda - istakli su Puškar, Fišo i Sakić.

 

Izvor: 
BNN.BA