Izdaja u vrhu SDP-a: Mikulić otišao u Komšićev kabinet

Sistematsko rastakanje SDP-a traje već petu godinu

Izdaja u vrhu SDP-a: Mikulić otišao u Komšićev kabinet

24.03.2019 - 08:02
Politika

Kako je objavilo više bosanskohercegovačkih medija, Zoran Mikulić, član Predsjedništva SDP-a, imenovan je za novog savjetnika člana Predsjedništva BiH i l predsjednika DF-a Željka Komšića. Po istim izvorima, Mikulić bi već sutra trebao početi rad na svom novom radnom mjestu. O svom naprasnom angažmanu, Mikulić nije obavijestio Predsjedništvo SDP-a,  čiji je čan, zbog čega se sprema procedura njegovog izbacivanja iz ove partije. 

Ovim potezom Mikulića, koji je, kako se navodi, godinama primao platu u SDP-u, jer drugi posao nije imao, nastavlja se vrlo sistematično rastakanje SDP-a, iznutra, koje provode, u različitim intervalima, kadrovi koji su, očito, partijsku knjižicu SDP-a nosili samo zato kako bi sebi povećali cijenu kada je budu "cijepali" ili prodavali na drugoj strani.

Opće je poznato da se problem "lagodne plate" u Bosni i Hercegovini često povezuje sa političkom neprincipijelnošću mnogih "kadrova" koji, mimo partijske knjižice, ne postoje u drugim društvenim kretanjima. 

Mikulić je bio ministar pravde ispred SDP-a, a saopćeno je i da mu je SDP godinama davao platu. Sada kada se pojavila Komšićeva "golicava" finansijska ponuda, Mikulić se, odjednom, probudio "narandžast".

Zašto se Komšić, kao član Bh.bloka oldučio da daje ponudu članu Predsjedništva SDP-a, vjerovatno će kolege drugovi raspraviti na jednoj od narednih sjednica Bh.bloka ako se ona, uopće, ikada više održi.

Izvor: 
BNN.ba