Izetbegović: Parlament BiH je blokiran, neradom ubijamo BiH

Predsjednik SDA i Doma naroda PS BiH

Izetbegović: Parlament BiH je blokiran, neradom ubijamo BiH

28.05.2019 - 13:43
Politika

- Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine košta poreske obaveznike svaki dan oko 63.000 KM, imamo visoke plaće i to su direktne štete vidljive i mogu se iskazati brojevima. Štete koje nanosimo neradom su daleko veće za ugled zemlje i konkretne interese jer stotine zakona, odluka i sporazuma čekaju na usvajanje, tj. formiranje komisija, izjavio je Bakir Izetbegović danas nakon neuspijelog sastanka sa ostalim parlamentarnim strankama o otpočinjanju rada Parlamenta BiH.

Na konferenciji za novinare održanoj nakon neuspiješnog sastanka, Izetbegović je, također, izjavio: 

"Imamo taj čvor koji je vezan za dostavljanje prvog godišnjeg plana u okviru MAP-a. Tu se da naći rješenje, jer dostavljanje nacionalnih planova ne znači članstvo BiH u NATO, tako da očekujemo od SNSD i njhovog lidera da se tu potrudi i s nama pronađe konačno rješenje", kaže Izetbegović i zaključuje:

"Mogućnost vanrednih izbora hvala Bogu ne postoji, jer da postoji imali biste ih svakih šest mjeseci. Imali biste dva puta godišnje izbore, po mom mišljenju s obzirom na današnje odnose. Bilo bi gore od ovoga, na ovaj način smo ipak prisiljeni da radimo i nađemo rješenje".

Izvor: 
BNN.BA/Foto: Avaz.ba