Izvještaj o kriminalu u Turističkoj zajednici KS proslijeđen Tužilaštvu KS

Nakon revizije, predmet ustupljen pravosudnim organima

Izvještaj o kriminalu u Turističkoj zajednici KS proslijeđen Tužilaštvu KS

24.09.2018 - 20:55
Politika

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo potvrđeno je da su, prošle sedmice u petak, zaprimili izvještaj na osnovu kojeg će ova pravosudna institucija nastaviti svoj rad. Kako je rečeno na konferenciji za medije, gdje se prezentovao izvještaj o reviziji rada Turističke zajednice KS, istraga ide u pravcu Nermina Muzura i Elmedina Konakovića iz stranke "Narod i pravda".

U izvještaju revizorske kuće "Deloitte", navodi se da preko 1 milion KM nije prikazan u pravdanju poslovanja Turističke zajednice KS, za vrijeme dok je njom upravljao Muzur.

Simptomatični su putni troškovi za Muzura i Faruka Čaluka, prijatelje Elmedina Konakovića, kojima su isplaćivani ogromni finansijski paušali za putovanja.

Također, postavilo se i pitanje ugovora o djelu koje je Turistička zajednica potpisivala sa Konakovićevim prijateljima i poslovnim saradnicima Harunom i Aidom Mahmutović, dok je u fokus revizije poslovanja ove javne institucije došao i telefon "Iphone" koji je Muzur kupio od državnog novca za cijenu od 2.000KM.

Tužilaštvo KS će u tekućem vremenu obraditi ovaj predmet i javnosti saopštiti detalje do kojih su došli tokom svoje istrage.

Izvor: 
BNN.BA