Izvučen dosje Vučićevog ministra: Stefanović ipak išao u školu

Polemika i dalje traje

Izvučen dosje Vučićevog ministra: Stefanović ipak išao u školu

18.07.2019 - 21:25
Region

Univerzitet Megatrend je osporavanje diplome osnovnih studija Nebojše Stefanović doživeo kao urušavanje ugleda te obrazovne ustanove, javlja B92.

 

Megatrend je, kako naglašavaju u ovoj ustanovi, za 30 godina odškolovao 28.000 mladih ljudi, a mnogi od njih danas zauzimaju važna mjesta u brojnim organizacijama, institucijama, političkom i javnom životu.

Predsjednik Saveta Univerziteta Megatrend akademik Ljubiša Rakić kaže da je riječ o nepotrebnoj politizaciji koja nanosi štetu ugledu univerziteta, ugledu visokog školstva, kao i ugledu naše zemlje.

"Kao predsjednik Savjeta tražio sam da pogledam dokumentaciju o studiranju Nebojšte Stefanovića i cio postupak je rađen po tada važećem Zakonu o univerzitetu", rekao je Rakić za Tanjug.

Ta dokumentacija data je na uvid i ekipi Tanjuga iz koje se vidi da je Nebojša Stefanović upisao Megatrend International Expert Consortium Limited 1995. godine na smeru "Biznis i menadzment", da je slušao predavanja, polagao ispite, diplomirao i preuzeo diplomu 2004. godine.

Cjelokupan studentski dosije Nebojše Stefanovića, kome opozicija osporava da je završio osnovne studije, ali i slušao predavanja i polagao ispite, nalazi se u arhivi Megatrenda. Tu su upisni obrazac (ŠV 20), ispitne prijave, ispitne spiskove, matična knjiga upisanih studenata, matična knjiga diplomiranih studenata.

Na Megatrendu ističu da niko do sada, čak ni oni koji osporavaju završene osnovne studije sadašnjem ministru policije, nije tražio uvid u dokumentaciju o studiranju Nebojše Stefanovića i da je Tanjug prva ekipa koja im se obratila sa takvim zahtevom. 

Izvor: 
BNN.BA