Jedni napuštaju, drugi dolaze u Sarajevo

Sarajevo pred dolazak pape Franje

Jedni napuštaju, drugi dolaze u Sarajevo

05.06.2015 - 18:17
Politika

Desetine hiljada turista iz okolnih zemalja se cijeli dan slijevaju u Sarajevo dok, istovremeno, hiljade građana glavnog grada BiH odlazi iz svog grada bježeći od velikih gužvi ali i od policijske strogoće koja je neophodna pred dolazak pape Franje u Sarajevo

Policija Kantona Sarajevo kao i sve druge bezbjedonosne agencije u BiH cijeli dan vrše neophodne provjere i pripreme pred dolazak pape Franje u Bosnu i Hercegovinu, odnosno u Sarajevo. Građani Sarajeva su uveliko spremni za dolazak važnog gosta kao i za primjer izuzetno velikog broja turista koji dolaze u Sarajevo iz gotovo svih okolnih zemalja. 

Paralelno sa dolaskom turista iz Hrvatske, Mađarske, Češke, Poljske i drugih zemalja, dosta stanovnika glavnog grada BiH odlučilo je prije sumraka napustiti svoj grad zbog velikih gužvi kao i policijsko - saobraćajnih restrikcija koje su uvedene povodom dolaska važnog gosta iz Vatikana. Zabilježeno je na hiljade automobila koji ulaze ali i napuštaju Sarajevo.

U Sarajevo se može vidjeti jako puno automobila stranih registarskih tablica a najviše je onih iz susjedne nam Hrvatske. Također, gotovo svi hotelski kapaciteti u Sarajevu su popunjeni pred sutrašnji dolazak pape Franje. 

 

Izvor: 
Redakcija / BNN