Kad se "lider" uplaši: Dodik poručio "reći ću Vučiću da smo napadnuti"

Uranjene predizborne kampanje

Kad se "lider" uplaši: Dodik poručio "reći ću Vučiću da smo napadnuti"

13.02.2020 - 09:52
Politika

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u razgovoru u subotu tražiti razumijevanje za situaciju u kojoj se nalazi Republika Srpska, uz ocjenu da je nova odluka Ustavnog suda BiH o imovini pokazatelj da je namjera tog suda da uruši snagu RS.

"Reći ću mu da su Srbi napadnuti na svim mjestima gdje žive, u Crnoj Gori, na KiM, u RS, da ne pričam u Federaciji i da svi žele od nas da naprave remetilački faktor", rekao je Dodik za RTS, uoči sastanka u subotu koji će predsjednik Vučić održati sa predstavnicima Srba u regionu.

Dodik je ocijenio da je Ustavni sud BiH okupacioni sud za Republiku Srpsku i srpski narod i da donosi loše odluke, usmjerene ka tome da se uruši snaga RS dobijena Dejtonskim sporazumom.

Dodik je, povodom odluke Ustavnog suda kojom se imovina knjiži kao vlasništvo Bosne i Hercegovine, rekao da Republici Srpskoj pripada sva imovina i da je ustavom rečeno da Bosni i Hercegovini pripada samo ono što joj je izričito dato u nadležnost.

Prema njegovim riječima, visoki predstavnici su svojim odlukama kršili Dejtonski sporazum a danas to radi Ustavni sud u kojem sjede tri stranca koji donose odluke onako kako im se kaže, zajedno sa dva Bošnjaka.

Navodi da oni imaju većinu, a Srbima govore da bi to trebalo da prihvate računajući da su naivni.

"Njihov koncept je da uruše RS i da učine sve da ona ne postoji a da se sve uvije u priču o vladavini prava", rekao je Dodik i istakao da Dejtonski sporazum ne postoji u svojim osnovama.

Izvor: 
BNN.BA/N.N