Kad se neko sam osramoti: "Slobodna Bosna" i vratolomija sa serijalom "Bosna - Sudbina prekorjene zemlje"

Sujeta pojela etiku i profesiju

Kad se neko sam osramoti: "Slobodna Bosna" i vratolomija sa serijalom "Bosna - Sudbina prekorjene zemlje"

27.09.2020 - 16:09
Društvo

Danas je propali sedmičnik, pretvoren u portal, "Slobodna Bosna", objavila "istraživački", reklo bi se profesionalno nepristojan tekst o dokumentarnom serijalu "Bosna - Sudbina prekrojene zemlje". U tekstu, očekivano, obiluju kvalifikacije pisane bez ikakvog utemeljenja što je, inače, povezano sa tekstovima kojima nedostaje ozbiljnih argumenata pa se to nadoknađuje "senzacionalizmom" i "emocionalizmom".

Zanimljivo, prije dva dana upravo je isti ovaj portal, "Slobodna Bosna", bila prva koja je objavila na svom zvaničnom YouTube kanalu prvu epizodu serijala "Bosna - Sudbina prekrojene zemlje". Očito im se dopao! Kako je na svom Facebook profilu objavio autor serijala, Semir Halilović, portal je zamoljen da epizodu ukloni sa svoje YouTube platforme jer to čine kršeći prava BHRT-a i samog autora serijala, pored toga što su iz "Slobodne Bosne" to prethodno učinili bez ikakvog pitanja.

Odmah nakon toga, "Slobodna Bosna", kao neprofesionalan i neetičan medij, objavljuje "istraživački tekst" pun pogrda o serijalu koji su, prethodno, objavili, očito favorizujući ga. Tako je profesionalizam doživio svoj sunovrat u ogledalu povrijeđene sujete iz čega proizlaze mnogi "istraživački" tekstovi i "saznanja".

Prepisku sa potalom"Slobodna Bosna" je na svojoj Facebook stranici objavio autor serijala, Semir Halilović, u cilju informiranja javnosti te je BNN, ovim putem, prenosi kao potvrdu profesonalno-etičke vratolomije "Slobodne Bosne" koja sama sebi skaču u usta - ali to se događa već 20 godina.

 

 

 

 

Izvor: 
BNN.BA