Kakanj: Policija uhapsila osumnjičene za teške provalne krađe

Rasvijetljeno trinaest slučajeva

Kakanj: Policija uhapsila osumnjičene za teške provalne krađe

29.06.2015 - 16:32
Crna hronika

Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona lišila je slobode tri osobe zbog osnova sumnje da su izvršili više teških provalnih krađa na području Kaknja.

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem krivičnih djela mogu dovesti M.B., rođen 1992. godine, M.B., rođen 1995. godine i D.E., rođen 1989. godine, svi iz Kaknja. 

Oni su izvršili teške krađe provaljivanjem u kuće i pomoćne objekte na području naseljenih mjesta Seoce, Bijelo Polje, Dujmovići, Lukovo brdo i Veliki Trnovci. 

Tom prilikom su krali različite predmete, električne i ručne alate, kućanske aparate, cijevi i kablove, kao i alkoholna pića. Veći dio otuđenih predmeta je pronađen prilikom pretresa koji su izvršili službenici Policijske stanice Kakanj na tri lokacije u mjestima Dolovi i Veliki Trnovci. 

Pronađeni predmeti su deponovani u prostorijama Policijske stanice Kakanj, gdje će u narednom periodu biti vraćeni vlasnicima. 

Naznačenim aktivnostima policijskih službenika rasvijetljeno je ukupno trinaest teških krađa, koje su počinile ove osobe, a nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela Kantonalnom tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv M.B., M.B. i D.E..

Izvor: 
Fena