Kandidat za "politička ubistva": Ademović umjesto u zatvoru, na izbornoj listi

Kemal Ademović čuvar je najrpljavijih tajni SDA-ovih političkih ubistava

Kandidat za "politička ubistva": Ademović umjesto u zatvoru, na izbornoj listi

08.08.2018 - 09:31
Politika

Kemal Ademović bio je osumnjičen za ubistvo ubice - Nedžada Ugljena koji je, prije nego je Ademović preuzeo te poslove, ubijao za SDA. Glavni svjedok protiv Ademović bio je, također ubica, Ramiz Delalić koji je ubijen onoga trenutka kada je odlučio, pored ubice, postati i svjedok. Otada do danas istraga protiv Ademovića traje ali nikako se ne završava. Za to vrijeme on je, godinama mešetario Kantonom Sarajevo - zaposlio sina na budžet KS, štitio zeta, osuđenog pedofila, od otkaza iz obrazovnog sistema Kantona Sarajevo, namještao sebi odane ljude na razne pozicije u vlasti KS. Kada je došlo do sitne svađe između lokalnih SDA-ovaca, Ademović je odlučio formirati vlastitu stranku paradoksalno nazvane "Narod i pravda". Tako Ademović, koji je odavno treba biti u zagtvoru, narodu nudi pravdu koja bi, da zaista postoji u našoj državi, prvo zahvatila razne ademoviće, muslimoviće, alispahiće, mujezinoviće i druge prljave obavještajce.

Ademović je od 1996., sve do 2001.godine bio šef tajne policije SDA, zvane AID. Za to vrijeme Ademović je vršio zataškavanje ratnih ubistava, koje je naredio SDA-ov režim, ali je i slao dokumentaciju u Den Haag protiv bosanskohercegovačkih generala i komandanta praktično im pakujući optužnice, što su radili i drugi čelnici tajne službe (Ugljen, Alibabić i dr).

Za vrijeme njegovog upravljanja AID-om, dogodila su se dva politička ubistva: ubijen je prethodni ubica SDA-ovog režima, Nedžad Ugljen, i likvidiran je zamjenik ministra policije Federacije BiH - Jozo Leutar.

Ademovićev AID šest godina "nije znao" ko je počinio oba ova ubistva, niti je želio pomoći u rasvjetljavanju terorizma nad osnivačem i prvim komandantom Armije RBIH, Seferom Halilovićem, odbijajući tužilačke zahtijeve za dostavom dokumentacije.

Ademovićev AID se, neovlašteno, pojavio na mjestu likvidacije Leutara i otužio njegovu torbu koju je, potom, vratio ali su mogući dokazi uništeni, nestali, otuđeni!? Ademovićev AID direktno je umiješan u režiranje i organizovanje ubistva SDA-ovog prethodnog režimskog ubice - Nedžada Ugljena, za šta postoji veliki broj dokaza. Također, Ademovićev AID sistematski je uklanjao dokaze o terorizmu koje su počinile režimske ubice zv. "Ševe" kojima je komandovao Nedžad Ugljen, uz odobrenje Bakira Alispahića i asistenciju Envera Mujezinovića.

Postavlja se pitanje šta ovakav, prljav i opskuran lik, traži u politici iz koje, decenijama, uzima sve a ponajviše crpi ključnu kartu za ostanak na slobodi koju nimalo ne zaslužuje!? Kakvo je to ismijavanje za državom i pravosuđem, kada jedna ovakva, prljava obavještajna ličnost, umiješana u ubistva i zataškavanja ubistava, sbe kandiduje za Parlament BiH i to, koje li ironije, "ispred stranke nazvane "Narod i pravda".

Očito je u programu ove stranke, nenapisano pravilo to da će oni "štititi svoje ubice" a tuđe progoniti i da će se, formalno, odvojiti od SDA ali da nikada neće kazati koje su prljavštine zajedno odradili. Zato je poslije izbora očekivati njihovo ponovno spajanje jer bratstvo u krvi nikada ne prestaje.

 

 

Izvor: 
BNN.BA