Kao u Bosni: Sin tajkuna Mitrovića za ubistvo djevojke dobio samo 12 mjeseci

"Tranzicijska" društva

Kao u Bosni: Sin tajkuna Mitrovića za ubistvo djevojke dobio samo 12 mjeseci

02.07.2019 - 19:00
Politika

Monstruozna je reakcija vlasnika Pinka, Željka Mitrovića, na presudu njegovom sinu. On tvrdi da mu je sin "kažnjen samo zato jer je njegov sin". Mitrović očito zaboravlja da je njegov sin usmrtio djevojku koja je šetala na trotoaru dok je on, vozeći se užim dijelom Beograda, vozio 81 kilometar na sat. 

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, osuđen je na 12 mjeseci nošenja nanogice u svom stanu i zabranu upravljanja motornim vozilom na godinu dana, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. godine kada je na pješačkom prelazu u Ustaničkoj ulici pregazio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Savo Bojanić, otac poginule Andree, je najavio da će podnijeti žalbu na tu odluku, a žalbu je najavilo i Prvo osnovno tužilaštvo. Podsjetimo, Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustaničkom ulicom, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, na pješačkom prelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Prema navodima tužilaštva, Mitrović je vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca Andrea je odletela 29 metara. Mitrović je pobegao sa mjesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović.

Ovakvih i sličnih slučajeva u Bosni i Hercegovini, posebno Sarajevu, ima veliki broj i nijedan, do sada, nije riješen na pravičan načoin već je riječ o ismijavanju žrtava, vrijeđanju njihovih članova porodice i ruganju javnosti i pravdi. Kao i u Srbiji u slučaju "Mitrović". 

Izvor: 
BNN.BA