Koldžo za 60.000 KM gradi parking na mjestu gdje je već godinama parking !?

U jeku predizbornih radova i asfaltiranja...

Koldžo za 60.000 KM gradi parking na mjestu gdje je već godinama parking !?

20.09.2018 - 12:41
BiH

U jeku predizbornih radova i asfaltiranja, općina Novo Sarajevo pohvalila se gradnjom "novog" parkinga na mjestu gdje je već godinama - parking. Za gradnju "starog-novog" parkinga u ulici Aleja Lipa općina je izdvojila 60.000 KM.

Zanimljivo je kako se ovaj prostor, koji je trenutno izrovan, godinama regularno koristi kao parking-prostor za potrebe mještana susjedne zgrade.

Osim toga, još zanimljivije je pitanje zašto se ovaj parking nije sanirao još 2016. godine u okviru radova na Južnoj longitudinali kada je na istom mjestu rađen kružni tok vrijedan vrtoglavih 300.000 KM. Tada je, naime, na istom parkingu izgrađen samo priključak (ulaza/izlaza) na parking u cilju "rasterećenja saobraćaja."

Ovi radovi tada su "simbolično" počeli 1. oktobra - nekoliko dana prije lokalnih izbora u BiH.

Nakon fijaska i iscrtavanja plave biciklističke staze duž cijelog Vilsonovog šetališta, za pretpostaviti je da je općina Novo Sarajevo ostala bez prostora koje treba graditi, stoga se gradi na već postojećim.

Tako je Koldžo najavio kako će "novi-stari" parking imati 70 mjesta, što nije nikakva novina. Osim toga, u općinskom saopćenju navodi se kako će Općina postaviti i ivičnjake i slivnike te popraviti i zamijeniti stare oštećene šahtove.

Ostaje pitanje koliko će još novih radova otpočeti u ovoj sarajevkoj općini do izbora, 7. oktobra.

Izvor: 
BNN.BA