Komšić: DF neće sama sa SDA-om u koaliciju

Predsjednik DF-a o mogućnosti koaliranja

Komšić: DF neće sama sa SDA-om u koaliciju

28.02.2019 - 18:23
Politika

Mi smo već s nacionalnim strankama u vlasti kao Bh. blok. A-SDA je nacionalna stranka, istina je da DF nije u toj priči u Unsko-sanskom kantonu. I u Kantonu Sarajevo smo s nacionalnim strankama, Narod i pravda je stranka nastala iz druge nacionalne stranke. Ta priča da nećemo s nacionalnim strankama ne stoji, ja ne bih koristio taj termin, izjavio je predsjednik DF-a Željko Komšić.

Željko Komšić

Na pitanje novinara N1 da li će DF otići u koaliciju sa SDA-om i, svakako, HDZ-om, Komšić je kazao: ''Sami nećemo, to znači da DF sam neće ulaziti u tu vrstu, s nekom strankom, dijelom Bh. bloka može. Mi bismo u tom slučaju bili neki privjesak u toj priči'', ocijenio je gost N1.

Danas je, podsjećamo, trebao biti održan sastanak delegacija stranaka koje čine Bh. blok, ali je ovaj susret odgođen.

''Jutros smo se dogovorili da popijemo kafu, nismo nas trojica blok. Ne znam ko je pravio od toga predstavu i namještao sjenu. Biće kafa Bože moj, i ja imam cijeli dan nekih obaveza kao i gospodin Nikšić'', kazao je on.

O ideji neulaska Bh. bloka u vlast s ''nacionalnim strankama''.

''Mi smo već s nacionalnim strankama u vlasti kao Bh. blok. A-SDA je nacionalna stranka, istina je da DF nije u toj priči u Unsko-sanskom kantonu. I u Kantonu Sarajevo smo s nacionalnim strankama, Narod i pravda je stranka nastala iz druge nacionalne stranke. Ta priča da nećemo s nacionalnim strankama ne stoji, ja ne bih koristio taj termin'', poručio je.

Potom je ponovio da DF samostalno neće ulaziti u priču o vlasti.

''Plašim se samo da ću biti privjesak u toj priči. Zašto ulaziti u vlast zbog pozicija ako ne možete ništa uraditi? Stanje je takvo kakvo jeste, džaba plakati za prosutim mlijekom'', rekao je Komšić za N1.

Izvor: 
BNN.ba / N1