KOS-ovac Muslimović koji je isljeđivao hafiza Bugarija, otvorio džamiju kod Gračanice

Čovjek koji je tukao hodže i isljeđivao hafize, danas je "predsjednik Građevinskog odbora" za izgradnju džamije

KOS-ovac Muslimović koji je isljeđivao hafiza Bugarija, otvorio džamiju kod Gračanice

22.08.2017 - 00:12
Društvo

Ime Fikreta Muslimovića je jedno od najokaljanijih imena u Bosni i Hercegovini. Za vrijeme njegovog službovanja u bivšoj JNa bio je "stručnjak za islamski fundamentalizam i albanski nacionalizam" da bi se, danas, preobukao u lažnog Bošnjaka. Muslimović je kao oficir JNA batinao hodže, kao u slučaju imama Saida Katice, isljeđivao hafize kao bezbjednjak UArmiji RbiH, kao u slučaju hafiza Sulejmana Bugarija, i čitav svoj vijek u Republici BiH proveo izazivajući međusobne sukobe i podvaljivanja Armiji RbiH. Postavlja se pitanje otkud on u Islamskoj zajednici BiH kao "predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju džamije"!?

Kada je imam Said Katica brutalno bio pretučen od strane JNA-ovog bezbjednjaka Fikreta Muslimovića, samo zato jer nije htio biti hodža-špijun, to je bilo vrijeme Jugoslavije kada su KOS-ovi bezbjednjjaci, kao Fikret Muslimović mogli raditi šta su htjeli.

Također, kada je Muslimović kao JNA-ov bezbjednjak pravio spletke i planove kako da onemogući odbranu Republike Bosne i Hercegovine i prodre u organizaciju Patriotske Lige Republike BIH, to je bilo vrijeme vladavine Slobodana Miloševića kojem je Muslimović, kao JNA-ov krvolok, vjerno služio nadajući se da će pobijediti njihove, Muslimovićeva opcija srbizirane Jugoslavije.

Dvije godine poslije, Muslimović, ovaj put kao bezbjednjak Armije RBiH, ispitivao je hafiza Sulejmana Bugarija. Muslimović je izazvao bratoubilački rat u sred Sarajevu 1993.godine, osmislio, podsticao i zataškao atentat na osnivača i prvog komandanta Armije Republike BiH, Sefera Halilovića, pisao "Specijalne informacije" protiv obojice komandanata ARBiH, Halilovića i Rasima Delića, te radio na tome da Armiju RBiH iz državne, pretvori u jednonacionalnu vojsku te da naša vojska završi kao optužena za ratne zločine.

Sve ovo su "zasluge" Fikreta Muslimovića kojeg je režim 1993.godine spasio sudskog odgovaranja za saradnju sa agresorom iako su protiv njega svjedočili nejgovi saradnici i žrtve. Muslimović je otada savjetnik u SDA i prvi saradnik svakog predsjednika ove stranke. Odakle okorjeli špijun u bošnjačkoj stranci ostaje otvoreno pitanje baš kao što ostaje pitanje otkud sprski špijun u sred Islamske zajednice BiH!?

Kada se prije nekoliko dana Muslimović pojavio kao "predsjednik Građevinskog odbora" izgradnje džamije u selu kod Gračanice, svi su bezmalo bili iznenađeni. Otkud špijun i srpski agent kao dobrotvor džamije!? 

Da li je moguće da je moralni sunovrat našeg naroda i pojedinih naših imama toliki da dozvoljavaju da okorjeli neprijatelj Armije Republike BiH, njenih komandanata, čovjek koji je izazviao atentate i bratoubilačke sukobe u opkoljenom Sarajevu, te koji je Armiju RBiH odveo pred sudove kao zločinačku vojsku dok je, ujedno, bio svjedok odbrane osuđenog za genocid Franca Kosa, Fikret Muslimović bude otvaralac bh-džamija.

Bosna i Hercegovina će, sigurno je, tapkati u mjestu dok god se u njoj, još uvijek i nakon svega, u javnosti pojavljuju i po raznim pitanjima "pitaju" i oglašavaju kojekakvi Muslimovići kojima je, da ima pravne države, mjesto u zatvoru. 

Redakcijski komentar BNN-a

Izvor: 
BNN.BA