Kraj Nezavisnog bloka: Kasumović i Gradski odbor u Zenici napustili NB

Ideja koja se najbrže ugasila

Kraj Nezavisnog bloka: Kasumović i Gradski odbor u Zenici napustili NB

14.04.2019 - 17:01
Politika

- Prije svega, to nije bio Kongres. I sada se smijem svemu. Dvije godine ponavljam da me nikada nije zanimalo mjesto predsjednika. Na ovaj potez sam se odlučio kada su mi svi ljudi s terena javili da Šepić u tajnosti priprema Kongres i da je jedini kandidat. Nijedan medij nije bio prisutan. To vam sve gori - kaže Fuad Kasumović.

Tvrdi da je Šepić okupio svoju ekipu i da je radio sve ono na što se ranije žalio da se radi u SDA.

- Na kraju je uradio isto. Ušao sam u prostoriju gdje su se brojali glasovi, počeli su me tjerati vani. Šepić je ušao i rekao da ne mogu biti tu. Vidio sam svojim očima da jedan bunt papira, glasačkih, odlažu i drugi vade. Smiješno - ističe Kasumović.

Izričit je i kaže da će napustiti sve funkcije u ovoj stranci.

- Slogan je “Poštena država”, a ako je ovo pošteno… Neka Šepić ostane sam i vodi stranku, ja se povlačim - poručio je Kasumović. 

Na naš upit hoće li osnovati svoju stranku ili političko djelovanje nastaviti kao samostalan i nezavisan, Kasumović nije mogao precizirati svoje planove. 

- Za sada ne znam. Sad zasad se samo smijem svemu - rekao je on. 

Podsjetimo, u utrci za lidera stranke bili su Senad Šepić i Fuad Kasumović, a nakon današnjeg glasanja, Šepić je dobio 146 glasova, a Kasumović 46.

Kako saznaje "Avaz", cjelokupni Gradski odbor Nezavisnog bloka Zenica nakon današnjeg glasanja na Kongresu napustio je ovu stranku.

Izvor: 
BNN.BA/Avaz.ba