Kurban-bajram u ponedeljak, Bajram namaz u 07:00 sati

U susret velikom islamskom prazniku

Kurban-bajram u ponedeljak, Bajram namaz u 07:00 sati

09.09.2016 - 17:56
Politika

Prvi dan Kurban-bajrama ove 2016./1437.hidžretske godine je 12. septembra, kada će se sabah namaz klanjati u 05.45 sati, a bajram-namaz u 07.00 sati. 

Centralna bajramska svečanost bit će održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a bajram-namaz će predvoditi i bajramsku hutbu kazivati reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović.

Na području Medžlisa islamske zajednice Sarajevo bajram-namaz će se klanjati na 150 mjesta, džamija, mesdžida i dvorana, a centralna bajramska svečanost na nivou Medžlisa bit će održana u Istiklal džamiji na Otoci. Bajram-namaz će se i ove godine klanjati i u Sportskom centru Skenderija.

Kako je najavljeno iz Medžlisa IZ Sarajevo, prikupljanje i prijem kurbanskih kožica na području MIZ-e Sarajevo bit će organizirano do podne-namaza trećeg dana Bajrama, 14. septembra na istim lokacijama koje su za to predviđene. Iz Medžlisa IZ Sarajevo mole džematlije da kurbanske kožice dostave u predviđenom vremenskom periodu kako bi se akcija prikupljanja kožica obavila uspješno.

Izvor: 
BNN.BA/Fena