Ljajić bez komentara o Vladi Srbije i rasprave o tekstu rezolucije o Srebrenici

Aleksandar Vučić rekao da želi doći u Potočare

Ljajić bez komentara o Vladi Srbije i rasprave o tekstu rezolucije o Srebrenici

24.06.2015 - 22:01
Region

Jako je važno što je premijer Aleksandar Vučić rekao da želi ići u Srebrenicu i njegova namjera je potpuno iskrena i čista, izjavio je u srijedu srbijanski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ali i upozorio kako ne može "da se ide po svaku cijenu".

"Treba da odamo počast žrtvama, ali proći će 11. srpnja i moramo da nađemo kanale da ljudi počnu da surađuju i da komuniciraju", rekao je Ljajić gostujući na RTV-u. 

On nije želio komentirati napise u pojedinim medijima da je Vlada raspravljala o tekstu rezolucije o Srebrenici, jer je to pod oznakom povjerljivosti, ocjenjujući da se "oko teksta te rezolucije podigla nepotrebna prašina". 

"Rezolucija neće doprijeti ničemu, ako nije prihvaćena od većine stanovništva u Srbiji. Rezolucija u ovakvoj formi više služi da umiri savjest onih koji su mogli da spriječe zločin, a to su međunarodne snage, nego što će doprijeti procesu pomirenja", rekao je Ljajić. 

Smatra i da je priča "pogrešno postavljena, jer je Međunarodni sud pravde jasno dao pravnu kvalifikaciju tog djela, presudom da se u Srebrenici dogodio genocid, ali da Srbija nije odgovorna za njega", prenosi Tanjug.

Tekst rezolucije i način na koji je ona koncipirana, ne može da doprinese procesu pomirenja koji je neophodan i zato je važnija Vučićeva posjeta Srebrenici, nego donošenje rezolucije kojom se vraćaju antagonizmi, izjavio je srbijanski ministar.

"Iako većina građana ne bi podržala Vučićev odlazak u Srebrenicu, to bi bio njegov hrabar potez", zaključio je Ljajić.
 

Izvor: 
Fena