Ljubić traži da se migranti ne smještaju u hrvatska naselja

Opasna politika

Ljubić traži da se migranti ne smještaju u hrvatska naselja

14.06.2019 - 07:22
Politika

Saborski zastupnik Božo Ljubić (HDZ) izvijestio je da je na adresu Odbora za Hrvate izvan Hrvatske stigla  peticija s 500 potpisa Hrvata iz BiH protiv odluke bihaćkih vlasti da se u mjestu Vučjak izgradi kamp za pet tisuća migranata. Peticiju su poslali Hrvati iz mjesnih zajednica Zavalje, Skočaj, Vedro Polje, Žegar, gdje većinski žive Hrvati.

"Desetine tisuća migranata kreću se prema Hrvatskoj, a aktualne vlasti u BiH niti žele, niti se mogu nositi s tim problemom, rješenje uglavnom vide u njihovu ulasku u Hrvatsku. Međutim, i oni koji se zadržavaju u BiH prevaljuju se na leđa preostalih Hrvata, što može biti okidač novog iseljavanja", upozorio je Ljubić.

SDP-ov Saša Đujić ističe pak da je Primorsko-goranska županija jedna od ruta migrantske krize, da se migrantske skupine sreću po Gorskom Kotaru, zaleđu Novog Vinodolskog, u okolici Rijeke.

"Oni znaju kuda idu, znaju rutu, znaju tko ima cigarete", ustvrdio je pitajući se kako onda institucije ne mogu znati kud se kreću i ne mogu to spriječiti.

Izvor: 
BNN.BA/Hina