Mali: Vučić se ne osjeća dobro, obratit će se u narednih 48h

Press u Beogradu

Mali: Vučić se ne osjeća dobro, obratit će se u narednih 48h

31.03.2020 - 17:10
Politika

Kako je rekao ministar finansija SRbije Siniša Mali, predsjednik Srbije Alkesandar Vučić ne prisustvuje konferenciji o ekonomskim mjerama podrške povodom situacije nastale zbog epidemije koronavirusa jer se ne osjeća dobro, te će se obratiti u naredna dva dana.

Kada je u pitanju Paket ekonomskih mjera SRbije on iznosi 5,1 milijardu eura, a to je, kako kaže Mali, polovina  godišnjeg budžeta, ili 11% BDP-a.

"Najveći zahtijev privatnika bio je da se odloži plaćanje poreza i doprinosa to smo i uradili, kešom ćemo pomoći zaposlenima uplaćujući minimalnu zaradu, tako da smo i njima izašli u susret", istakao je Mali.

"Ova kriza će se jednog dana završiti, a mi sa ovim paketom pomoći želimo da naša ekonomija u što kraćem periodu stane na noge", rekao je Mali.

Posebno se zahvalio predsjedniku Vučiću i istako da nije bilo njegovih reformi 2014, danas ne bismo mogli da pružimo ovoliku pomoć privredi.

"Ostanite kod kuće, čuvajte zdravlje sebe i najbližih, a sa ovim novcem i podrškom ćemo biti još jači i bolji", zaključio je Mali.

Izvor: 
BNN.BA/B92