Marjanović: DF sa SDA je "iznenađenje" kao snijeg u januaru

Politička repriza

Marjanović: DF sa SDA je "iznenađenje" kao snijeg u januaru

10.04.2019 - 20:58
Politika

"Neobično mi je kada se ljudi iznenade snijegom u januaru i kada DF ode u koaliciju sa SDA. Podsjećam, prije pet godina, pred izbore, DF je napravio predizbornu koaliciju sa SDA, HSP-om i još nekim strankama. Kratko pamtimo",kazao je u prof.dr. Damir Marjanović, nekada osnivač DF-a a danas zastupnik NS-a u Skupštini KS.

Žao mi je. DF je bio odličan pokret, ideja. Ima sjajnih momaka i djevojka, dobro sarađuju na nivou Kantona Sarajevo. Mislim da je ovo odluka užeg kruga oko Komšića. On je iskusan, vjerovatno je procijenio da je ovo dobar potez. Nisam iznenađen",ocijenio je Marjanović.

Nije želio da ispituje motive Željka Komšića, ali je ocijenio da je stav Naše stranke da ne ide u vlast dobar i podržava ga u potpunosti.

"U ovom momentu, Bh. blok u kombinaciji ne bi mogla uticati na politiku. To je osnovna priča. Nismo htjeli da budemo samo radi popunjavanja broja. Kao što u Kantonu Sarajevo nismo tu radi popunjavanja broja",izjavio je Marjanović za N1.

Naša stranka je ocijenila da Bh. blok sa ovako jakim SDA i HDZ-om ne bi mogao da promovira svoje vrijednosti.

"Bolje se može boriti kao opozicija",poručio je.

"Mislim da ulazak DF-a nije dobra odluka. Mislim da nije naglo odlučio. Ako je zvanični motiv - motiv, bojim se da neće uspjeti",rekao je Marjanović. 

Izvor: 
BNN.BA/N1