Marković uputio "posljednje upozorenje" Amfilohiju - ne podstiči nerede u Crnoj Gori

Premijer locirao izvor nereda u Crnoj Gori

Marković uputio "posljednje upozorenje" Amfilohiju - ne podstiči nerede u Crnoj Gori

30.12.2020 - 20:54
Politika

"Ovdje neće biti nikakvog sukoba. Ovdje nije nikome tijesno - ni Srbima, ni Crnogorcima ni Albancima, ni Muslimanima – Bošnjacima, ni Hrvatima ni bilo kome drugom. Crna Gora je dom za sve" - izjavio je premijer Vlade Crne Gore, Duško Marković.

"Pozivam sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da se vrate u crkve i hramove, da pozovu vjernike da služe i da borave u hramovima, da ih ne pozivaju na pružanje otpora vlastima u odnosu na Zakon o slobodi vjeroispovijesti jer iz crkava, hramova i njihovih liturgija izlazi na ulice projektuju se neredi, napadi na policjske službenike, građane i imovinu. Poziv za dijalog je otvoren, a mitropolitu savjetujem da ne podstiče nezadovoljstvo i nerede. Ovo je posljednja opomena u tom smislu", poručuje Marković te zaključuje:

"Poručujem građanima, imajte strpljenja. Crna Gora je evropska država XXI vijeka. Ovdje neće biti nikakvog sukoba. Ovdje nije nikome tijesno - ni Srbima, ni Crnogorcima ni Albancima, ni Muslimanima – Bošnjacima, ni Hrvatima ni bilo kome drugom. Crna Gora je dom za sve. Ali u Crnoj Gori će se poštovati crnogorski zakoni, a ne nečija drugi. Ne brinite za svoju bezbjednost. Država je tu da štiti vašu sigurnost i sigurnost vaših porodica."

Izvor: 
BNN.BA/Vijesti.me