Maturanti u Mostaru zapalili zastavu BiH, u Tomislavgradu vandalizirali škole i grad

"Proslava" završetka srednjoškolskog obrazovanja

Maturanti u Mostaru zapalili zastavu BiH, u Tomislavgradu vandalizirali škole i grad

16.05.2018 - 11:46
Politika

Tri 19-godišnja maturanta iz Mostara krajem prošle sedmice u Ulici mostarskog bataljona "proslavili" su završetak srednjoškolskog obrazovanja tako što su zapalili zastavu BiH na Španjolskom trgu. Iz policije je potvrđeno da je riječ o osobama inicijala D.P., M.R., i J.T. Navodno je D.P. vrijeđao i građane koji su se zatekli u tom trenutku na tom mjestu na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Policija će protiv ovih maturanata podnijeti krivične prijave. 

Učenici završenih razreda Srednje strukovne škole i Gimnazije iz Tomislavgrada su, sa druge strane, završetak svog školovanja "proslavili" vandaliziranjem svojih škola i grada.

Dio učenika tomislavgradske Gimnazije jučer je otputovao na školski izlet u Dubrovnik, a oni koji su ostali su uništavali školski inventar, a neprimjereno ponašanje nastavili su na gradskim ulicama.

Direktor Gimnazije Tone Kutleša izjavio je kako su završetak srednjoškolskog obrazovanja učenici unutar njegove škole proslavili prevrtanjem i razbijanjem školskog inventara, posipanjem i uništavanjem zidova brašnom i jajima, a još gora situacija zabilježena je u zgradi Srednje strukovne škole.

Nakon vandalizma po školama, pohod je nastavljen na gradskim ulicama, gdje su maturanti prolaznike zasipali brašnom i građevinskim gipsom uzetim s obližnjeg gradilišta.

Najgore je prošao jedan 16-godišnjak kojeg su kod Hotela Tomislav napali stariji učenici, bacivši mu u oči i lice gips, zbog čega je mladić morao potražiti medicinsku pomoć u Domu zdravlja.

Slučaj je prijavljen policiji, a danas bi se trebala očitovati i nastavnička vijeća dviju škola koje su zakazala sastanke.

Izvor: 
BNN.BA