Medojević: Krivokapić je Amfilohijev kandidat, crkva treba da se vrati svojim poslovima

Lider Pokreta za promjene Crne Gore

Medojević: Krivokapić je Amfilohijev kandidat, crkva treba da se vrati svojim poslovima

29.09.2020 - 22:24
Politika

Kandidat za mandatara za sastav nove Vlade, Zdravko Krivokapić, našao se na listi koalicije "Za budućnost Crne Gore" u dogovoru Demokratskog fronta i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, kazao je predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević.

"On je bio 'broj jedan' zato što je to tražila crkva da bi podržala našu listu", rekao je Medojević u večerašnjem gostovanju na Televiziji Crne Gore.

On je naveo da je crkva tražila da deset ljudi bliskih njoj budu na izbornoj listi. "Pa se to svelo na tri, pa smo se dogovorili da je dovoljno da to bude Krivokapić, koji na našoj listi predstavlja crkvu i mitropolita Amfilohija."

Medojević je rekao da ne dijeli baš sve stavove sa Krivokapićem o tome koliki treba da bude uticaj crkve u dnevnoj politici.

Razumljiva je, kako je naveo, veza Krivokapića sa Amfilohijem je, ali je sada vrijeme da se crkva vrati svom primarnom zadatku. Istakao je da je protiv svakodnevnog uplitanja crkve u politički život.

Medojević je kazao da nije htio da ide na nedavni sastanak sa Amfilohijem u Ostrog jer to nije mjesto gdje treba da se priča o mandatima i resorima.

"Uvijek kad je crkva ulazila u političke vode u Crnoj Gori u posljednjih 30 godina, to se nije završilo dobro ni za crkvu ni demokratiju. Ono što je crkva radila istorijski sjajno to su litije, mislim da je najbolje da se sveštenici sada vrate u manastire, da nastave tu svoju misiju moralne obnove".

Izvor: 
BNN.BA/Vijesti.me