Međunarodni oldtimer susreti automobila i motora i ove godine u Sarajevu

Na ulicama glavnog grda BiH očekuje se oko pedeset najstarijih limenih ljepotana

Međunarodni oldtimer susreti automobila i motora i ove godine u Sarajevu

19.04.2018 - 11:45
BiH

Šesnaesti međunarodni oldtimer susreti automobila i motora bit će održan i ove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u periodu od 4. do 6. maja. Na ulicama Sarajeva očekuje se oko pedeset najstarijih i najinteresantnijih limenih ljepotana. 

Ove godine kao novost je i takmičarski dio programa - Rally koji će se održati 5. maja. Rally će startati tačno u 12.00 sati, ispred SCC-a (automobili će po uzoru na svjetska takmičenja startati s 30 sekundi razmaka), a njihov krajnji cilj je Ravna Planina, gdje će se održati ispit spretnosti i tačnosti za tamičare.

Kao i prethodnih godina, nedelja 6. maj, od 12.00 do 15.00 sati, je rezervisana za veliku gradsku zabavu i izložbu na platou ispred BBI Centra, gdje će građani birati najljepši automobil manifestacije, a organizator, Old Timer club Sarajevo, proglasiti pobjednike po kategorijama.

Svi ljubitelji starih automobila i motora pozvani su da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove ulickane četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju sa mnogo ljubavi i pažnje. 

Ovogodišnja manifestacija održava se povodom obilježavanja dana Kantona Sarajevo i Općine Centar uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, saopćili su organizatori.

Oldtimer Club Sarajevo je osnovan 17. marta 2004. godine i od tada uspješno okuplja limene četverotočkaše u glavnom gradu BiH. Susreti u Sarajevu postali su tradicija za mnoge posade i goste koji se uvijek rado vraćaju.

I ove godine očekuju se posade iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Madžarske, Italije, Srbije, Crne Gore i cijele BiH. 

Izvor: 
Fena