Mektić: Optužnica je fiktivna i montirana - 5 godina govorim da su korumpirani

Bivši ministar sigurnosti BiH

Mektić: Optužnica je fiktivna i montirana - 5 godina govorim da su korumpirani

30.12.2020 - 18:12
Politika

"Pet godina ja govorim kako je Tužilaštvo BIH kriminalizovano, korumpirano i puno nepotizma. Pet godina oni razne istrage provode protiv mene, nema šta sve nisu provjeravali i prikupljali. Na kraju, kad nisu utvrdili ništa, sad kad je izašao moj mandat, onda su sastavili jednu fiktivnu, montiranu optužnicu koja nema blage veze sa ničim. Nebulozna optužnica koja ne govori ništa. Ovo je samo čisti obračun Tužilaštva BiH sa mnom da bi me diskreditovali, prije svega medijski", izjavio je bivši minisitar sigurnosti BiH Dragan Mektić, protiv koje je Tužilaštvo BiH danas objavilo otužinicu za korupciju.

"Radi se o donatorskim sredstvima koja su potrošena u skladu sa pravilima EU. EU je nadzirala trošenje donatorskog novca, angažovala revizorsku kuću koja je izvršila reviziju projekta i rekla da je sve OK", navodi Mektić.

On je prozvao i glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić.

"Da, ona, zato što sam nju najviše prozivao zbog nerada i korupcije u Tužilaštvu BiH. Ja sam znao za to, već sam izjavljivao da ona to priprema, da radi. Nema kakve istrage nisu provodili protiv mene i tražila je samo nekakav način da mi se zbog svega toga osveti i zbog toga sada je napisala je neku monstruoznu, nebuloznu optužnicu koja aposlutno ne odgovara istini i stvarnosti", kazao je Mektić za N1.

Izvor: 
BNN.BA/N1