Memić nije otišao u Maleziju, navodno nije ispravno popunio aplikaciju

Ambasadorske muke

Memić nije otišao u Maleziju, navodno nije ispravno popunio aplikaciju

19.10.2020 - 16:20
Politika

Senaid Memić, aktualni načelnik sarajevske Općine Ilidža, još uvijek nije otputovao u diplomatsku misiji u Maleziju. Naime, Memića je Predsjedništvo BiH 22. jula imenovalo za ambasadora naše države u Maleziji, što je tad izazvalo burne reakcije.

Memić je bio istaknuti kadar SDA, međutim u posljednjim previranjima, posebno nakon imenovanja Fikreta Prevljaka za šefa Kantonalnog odbora SDA, on je sve više nezadovoljan.

Kako ne bi pravio smetnje i kako bi se napravio prostor za kandidaturu Prevljaka za načelnika Ilidže, Memiću je obećano mjesto ambasadora. Prvobitno je Memiću obećan posao u Rijadu, Saudijskoj Arabiji. Međutim, tu je poziciju ipak dobio Muhamed Jusić, bivši savjetnik reisu-l-uleme za odnose s javnošću.

Memića je potom zapala Malezija. Ali, zašto još nije otputovao? Jusić i Memić dobili su saglasnost Predsjedništva BiH u roku nekoliko dana. Međutim, Jusić je brzo dobio agreman Saudijske Arabije i već u Rijadu.

Memić, kako saznajemo još uvijek nije. Diplomatski rok za dobivanje agreman je tri mjeseca i taj rok već ističe. Kako nam je nezvanično potvrđeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, iz Malezije su vratili dokumentaciju i aplikaciju koju je popunio Memić.

Navodno, on nije dostavio sve što je potrebno niti je pravilno ispunio aplikaciju.

Izvor: 
BNN.BA/Raprot/Ilidža.ba