Montenegro Film Festival, Grad Teatar, Barski ljetopis...: Crna Gora spremna za ljeto

CG među najbrže rastućim turističkim destinacijama u svijetu

Montenegro Film Festival, Grad Teatar, Barski ljetopis...: Crna Gora spremna za ljeto

09.06.2018 - 17:20
Region

U okviru regionalne kampanje predstavljanja ljetne turističke ponude u Sarajvu je upriličena i Večer Crne Gore. Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić kaže da je ove sezone za turiste spremno 438 uređenih kupališta, od čega će se na 30 vijoriti prestižno međunarodno ekološko priznanje - Plava zastavica.

- I ovog ljeta obećavamo dobru zabavu. Imat ćemo više od 200 manifestacija, od popularnih muzičkih i kulturnih (kakve su Grad Teatar u Budvi, Purgatorije u Tivtu, Barski ljetopis, Montenegro Film Festival u Herceg Novom ili Kotor Art Festival) do modnih, umjetničkih i sportsko-rekreativnih (poput festivala Tri kanjona u Pivi) - kazala je ona.

Večer Crne Gore u Sarajevu uveličale su brojne zvanice među kojima predstavnici ambasada, biznis i državnog sektora, turističkih agencija i medija. 

Prema izvještaju Svjetskog savjeta za putovanja i turizam (WTTC), Crna Gora (koja je još 1992. godine proglašena ekološkom državom) je među najbrže rastućim turističkim destinacijama u svijetu.

Koliko je turizam važan za ekonomiju Crne Gore najbolje govori podatak da ukupni doprinos turizma BDP-u iznosi više od 22 posto BDP-a.

Izvor: 
BNN.BA