Mostar: Održana panel diskusija "Pristup financiranju-druga šansa/druga godina"

Institut za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH

Mostar: Održana panel diskusija "Pristup financiranju-druga šansa/druga godina"

30.06.2015 - 13:24
BiH

Institut za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH organizirao je danas u Mostaru u suradnji s USAID-ovim projektom Sida Gold radionicu i panel diskusiju na temu "Pristup financiranju-druga šansa/druga godina".

 Ovom prilikom predstavnici gospodarskoga sektora, financijskih institucija i udruga banka diskutirali su o ključnim zaprekama pri traženju kreditnih sredstava, te pronalasku načina kako dobiti odgovarajuća sredstva za razvoj poslovnih aktivnosti gospodarskih subjekata u BiH i kako otkloniti probleme i rizike koje donosi povećanje obima financiranja.

 "Radionica, odnosno edukacija o mogućnosti financiranja je namijenjena kompanijama koje imaju potrebu, ili su već u fazi restrukturiranja poslovanja, kao tvrtkama početnicama koje su u fazi rasta i razvoja", objasnio je direktor Instituta za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH BiH Duljko Hasić.

 "Vanjskotrgovinska komora skupa s USAID-ovim Sida Gold projektom kroz realizaciju praktičnih primjera banaka u BiH radi na pronalasku mogućnosti kako i na koji način mogu gospodarski subjekti koristiti ogovarajuća sredstva za pokretanje svojih aktivnosti", naglasio je Hasić.

 Podsjetio je kako od svjetske ekonomske krize 2008. godine u BiH nije bilo značajnije kreditne aktivnosti bankarskoga sektora u BiH.

 Izvršni tajnik Udruženja bankara u BiH Mijo Mišić kazao je kako bankarska zajednica podržava ovakve projekte, naglašavajući kako će predavači nekoliko komercijalnih banaka pokušati približiti tehnologiju i procedure klijentima, odnosno dati iz prve ruke informacije gdje su zapreke i problemi i kako se ne samo uspijeva, nego kako se može pasti i propasti.

 U radionicu su se uključili i predstavnici odjela za lokalni ekonomski razvoj koji u svojim aktivnostima osiguravaju potporu gospodarstvu lokalne zajednice, između ostaloga, i olakšavanje pristupa financiranju.

Izvor: 
Fena
Tagovi: