Mostar u globalnoj humanitarnoj utrci 'Wings for Life World Run'

Humanitarna utrka

Mostar u globalnoj humanitarnoj utrci 'Wings for Life World Run'

06.05.2018 - 16:22
Društvo

Mostar se u nedjelju priključio globalnoj humanitarnoj utrci 'Wings for Life World Run', koju su u tom gradu organizirali Sveučilište u Mostaru i Studentski zbor. Utrka je krenula iz kampusa Sveučilišta u Mostaru, a u njoj učestvuje oko 100 trkača i trkačica.

Utrku je otvorio proslavljeni fudbaler, a trenutni trener HŠK Zrinjski iz Mostara Blaž Slišković, koji je kazao kako su Mostarci i Hercegovci ovim događajem još jednom pokazali svoju humanost. 

 - Rado sam se odazvao pozivu organizatora na ovaj događaj kako bi uveličao ovu humanitarnu akciju. Ovo je veliki događaj kako za Mostar tako i za Hercegovinu, a ovim događajem Mostarci i Hercegovci su još jedanput pokazali da se zaista radi o humanim ljudima - rekao je Slišković.    

Glavni cilj utrke je skrenuti pažnju na povrede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka, a stopostotna vrijednost iznosa startnine ove humanitarne utrke namijenjena je udruženju 'Wings for Life'.

Što se tiče same utrke, ona nema ciljnu liniju pa je zato završi baš svaki učesnik.

Nakon 30 minuta od starta trkača, polazi virtuelno vozilo koje se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici 'Wings for Life World Run utrke'.

Izvor: 
BNN.BA
Tagovi: