Mr. Mirzad Bećirović novi predsjednik BPS TK

Dugogodišnji uvaženi član BPS-Sefer Halilović

Mr. Mirzad Bećirović novi predsjednik BPS TK

26.01.2018 - 20:10
Politika

Dipl.iur Mirzad Bećirović dugogodišnji je član BPS-a, vijećnik ove stranke u OV Srebrenik, bivši pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine sa statusom RVI i ugledan član svoje zajednice. Bećirović je na mjesto predsjednika BPS-a TK, kako saznejmo, predložen od gotovo cijelog IO BPS TK kao i uz podršku 90% općinskih organizacija BPS-a TK koje su smatrale da je Bećirović prepoznatljiv kao častan i obrazovan čovjek iz BPS-a kakvog treba Bosna i Hercegovina.

Inače, pored Bećirovića u rukovodstvo BPS-a TK imenovana su tri doktora nauka, dva inžinjera, dva doktora medicine kao i ostali uvažavani građani iz svih općina sa prostora Tuzlanskog kantona. Na mjesto generalnog sekretara BPS TK imenovan je Mirza Sakić, zastupnik BPS-a u Skupštini TK i dugogodišnji član BPS-a.

Iz BPS-a su saopćili da "sastav novog IO BPS TK potvrđuje visoku obrazovnu stopu unutar BPS-a na ovom kantonu što  garantuje profesionalno, odgovorno i moralno obavljanje svih poslova koji su obećani građanima TK kroz politiku BPS-a."

Izvor: 
BNN.BA