Muslimović i Mujezinović su o braniocima RBiH pisali kao da su četnici!

Zavirite u tajne zabilješke KOS-ovih oficira

Muslimović i Mujezinović su o braniocima RBiH pisali kao da su četnici!

14.06.2017 - 13:03
Politika

Redakcija BNN-a, u svom feljtonu o državnim tajnama i političkim ubistvima počinjenim u Bosni i Hercegovini, nakon prva dva ekskluzivna nastavka koja su obilovala senzacionalnim svjedočenjima i dokazima, donosi nastavak feljtona. U našem trećem nastavku čitajte šta su ubačeni KOS-ovci Enver Mujezinović, Fikret Muslimović i njihovi saradnici pisali o braniocima Republike BiH i vodećim ličnostima odbrane naše države. Šta su pisali o herojima odbrane Sarajeva i drugih krajeva. Kako su sistematski unosili razdor među branioce naše države, u korist agresora.  Kako su izazivali unutrašnje sukobe širenjem lažnih informacija i podmetanjem fantomskih "državnih udara", "saradnje sa neprijateljem", "oticanjem tajnih podataka" što su, zapravo, upravo radili oficiri KOS-a Muslimović, Mujezinović, Ugljen, Delimustafić i saradnici. 

Fikret Muslimović i Enver Mujezinović, uz cijeli splet njihovih saradnika u MUP-u i Armiji RBiH na obavještajnim i bezbjednonosnim poslovima, su od početka instaliranja na odgovorne funkcije u državi otpočeli sistematsko rušenje Republike BiH i razaranje najneophodnijeg jedinstva branilaca naše države kao vrhunksog cilja KOS-a i agresora na našu zemlju.

Analizom njihovih "specijalnih informacija", "posebnih saznanja", "prisluškivanih razgovora" i "službenih zabilješki" nepobitno se vidi da su Muslimović i Mujezinović, kao i njihovi saradnici Nedžad Ugljen i Jusuf Jašarević, 95% svog posla posvetili braniocima Republike BiH koje su pratili, špijunirali, denucirali, kaljali i podmetali im dok su, istovremeno, propustili da rade onaj posao koji su po zakonu i obavezi odbrane države trebali raditi -  da prate, špijuniraju i prikupljaju podatke o agresorima i neprijateljima naše države.

Upravo njihov opus rada, desetine hiljada stranica ispisanih protiv naših komandanata i vojnika, svjedoče da su Muslimović i Mujezinović u sred opkoljenog Sarajeva radili onaj posao koji četnici nisu mogli uraditi topovima - uništavali jedinstvo odbrane naše države.

Tako su po Muslimoviću, Ugljenu, Mujezinoviću i Jašareviću komandanti i branioci RBiH, Sefer Halilović, Jovan Divjak, Rasim Delić, Naser Orić, Osman Puškar, "Zelene beretke", Rifat Bilajac, Kerim Lučarević, pripadnici 1.Slavne brigade, Amor Mašović, pripadnici OG Igman, Ramiz Delalić, Mušan Topalović, Dževad Topić i na stotine drugih pripadnika odbrambenih formacija naše zemlje, ništa drugo do "pučisti", "izdajnici", "kriminalci" ili "šverceri" - što se da vidjeli u fotogaleriji našeg teksta. 

U svojim zabilješkama Muslimović i Mujezinović su, svjesno, izazviali međusobnu netrpeljivost između najvažnijih karika u odbrani naše zemlje, svađali i sukobljavali vojne komandante, vršili dezinformisanje Predsjedništva Republike BiH i predsjednika Predsjedništva Republike BiH, sukobvljavali civilnu i vojnu vlast u našoj državi i sve to u trenucima kada naša zemlja je trpila najžešću agresiju. 

Predsjedniku Predsjedništva RBiH pisali su da vojska želi izvršili vojni udar, iako nikada i niko o tome nije progovorio niti jedinu riječ niti održao bilo kakav sastanak, već upravo suprtono čemu svjedoče prisluškivani razgovori i stenogrami sastanaka - vojska je poštovala svoju civilnu komandu i naglašavala neophodnost funkconisanja sistema.

Muslimović i Mujezinović su izazvali međusobne sukobe vojnih i policijskih jedinica u opkoljenom Sarajevu i to u dva navrata jula i oktobra 1993. godine. Direktno su bili odgovorni za atentat na načelnika Glavnog štaba Armije RBiH Sefera Halilovića. Neumornog tragaoca za mrtivm tijelima naših branilaca, Amora Mašovića, Muslimović je optužio za šverc mrtvim tijelima. Jovana Divjaka Muslimović i njegov bezbjednjak Šaćir Arnautović doslovno su treitrali kao četnika!

Na osnovu Muslimovićevih i Mujezinovićevih "posebnih informacija" i "službenih zabilješki" Republika BiH je platila ogroman, krvavi ceh ne samo tokom agresije na našu zemlju - rušenjem jedinstva koje je njihovim djelovanjem bilo potpuno uništeno, već i proizvođenjem višedecenijskom unutarbošnjačkog rata sa krvavim posljedicama (politička ubistva!) koje su se dogodile na osnovu Muslimovićevih i Mujezinovićevih lažnih informacija. Također, treba reći da su naših komandantima kojima je suđeno u Den Haagu, dolazile "glave" upravo informacije koje su pisali Muslimović, Mujezinović, Ugljen i Jašarević kao što se to desilo u slučaju Rasima Delića, i zamalo u slučajevima Sefera Halilovića i Nasera Orića. 

U fotogaleriji pogledajte neke od tih informacija koje su pisali Muslimović i Mujezinović. Bez ikakve sumnje bila je to "artiljerijska" priprema za bratoubilačke sukobe, za terorističko djelovanje "Ševa", za ubistva u opkoljenom Sarajevu, za zataškvanje zločina i podmetanje istih nevinim ljudima, kao i za beskrajno nepovjerenje među rukovodiocima raznih organa naše države. KOS-ova operacija "zavadi pa vladaj" imala je svoje užasne efekte po našu državu. 

Redakcija BNN

(Nastaviće se)

 

Izvor: 
BNN.BA