Na glasačkom mjestu gdje je glasao nosilac liste BPS-a, SDA je i taj glas sebi upisala kao svoj!

Neviđena krađa na izborima širom Bosne i Hercegovine

Na glasačkom mjestu gdje je glasao nosilac liste BPS-a, SDA je i taj glas sebi upisala kao svoj!

10.10.2018 - 20:50
Politika

Stranka demokratske akcije SDA provela je sistematsku pljačku glasova BPS-a širom Bosne i Hercegovine, a o razlozima zašto je ova stranka dobila naredbu da širom BiH, posebno Sarajeva, ukradu preko 18.000 glasova BPS-a, iz ove stranke rečeno je da će se oglasiti uskoro, sa konkretnim dokazima i fotografijama preko 2.000 uslikanih glasova kojih na brojanju "nije bilo".

Semir Halilović, BPS, izbori 2018

U prilog ove tvrdnje večeras je član Predsjedništva BPS-a, Semir Halilović, iznio šokantnu tvrdnju po kojoj na biračkom mjestu, na kojem je on glasao, nema nijednog glasa za BPS iako je za ovu stranku glasao sam Halilović, cijela njegova porodica i više desetina komšija koji su Halilovića dopratili na glasanje.

SDA je u drskosti čak do te mjere da ukradu ne samo glasove cijele Halilovićeve porodice i komšija, nego čak i Halilovićev glas pa je ispalo da su svi glasali za SDA. Ovo su do sada najpokradeniji izbori u Bosni i Hercegovini, a haos radi očite krađe se sasvim sigurno neće smiriti sve do narednih izbora, jer je mašinerija SDA, u općinskim izbornim komisijama, dobila striktno naređenje koga da pokradu.

Među prvima na tapeti SDA-ove kradljive mašinerije, našao se Semir Halilović iz BPS-a kojeg je ova stranka odlučila eliminisati radi njegovog insistiranja na rasvjetljavnaju političkih ubistava, žestokih govora protiv tužilaštva i policije KS, kao i zbog njegovog glasanja za smejne kriminalnih i lopovskih uprava "Vodovoda" i "ZOI 84". Pored toga, Halilović je višestruko glasao protiv izvještaja ZZO KS, KCUS-a zbog čega je dodatno došao na metu SDA-ove mašinerija koja krade i firizira izbore.

U nastavku prenosimo Halilovićev Facebook status u vezi sa ovim događajem. 

 

Izvor: 
BNN.BA