Na jedan Halilovićev poziv, širom svijeta odazvalo se preko 8.000 ljudi

Predsjednik BPS-a pozvao je građane Bosne i Hercegovine da spašavaju svoju državu od aktuelne vlasti

Na jedan Halilovićev poziv, širom svijeta odazvalo se preko 8.000 ljudi

20.01.2018 - 21:40
Politika

Predsjednik BPS-a, nekadašnji osnivač i prvi komandant Armije Republike BiH, Sefer Halilović prije nekoliko dana je na svom Facebook nalogu napisao kratku poruku građanima Bosne i Hercegovine u kojoj ih je pozvao da mu se odazovu u Pokretu za spas Bosne i Hercegovine iz ralja postojeće vlasti. Provjerili smo, nekoliko dana poslije, na više od 400 stranica širom Facebooka, Haliloviću se odazvalo preko 8.000 bosanskohercegovačkih državljana.

"Poštovani građani Bosne i Hercegovine,

Opstanak i napredak naše zemlje ozbiljno su ugroženi od strane starih neprijatelja izvana, ali i zbog domaćih neznalica i izdajnika iznutra. Potreban nam je pokret za spas Bosne i Hercegovine, pokret za našu djecu, za naš napredak, za naš opstanak.

Ovim putem pozivam sve Vas, od Une do Drine, od Save do mora, da se javite kako bi pomogli meni i mom velikom timu BPS-a da sačuvamo Bosnu i Hercegovinu, da budemo najjača poluga očuvanja njene državnosti, njenog napretka i zaštite njene djece.

Dvadeset i dvije godine ste pokušali sa raznim strankama nakon čije vlasti je Bosne i Hercegovine bilo sve manje, nakon koje smo bili sve slabiji regionalni faktor, nakon kojih smo propadali još dublje.

Radi Vas, Vaše države i Vaše djece, radi budućnosti i napretka svih nas, molim Vas da ovu izbornu godinu shvatite kao HISTORIJSKI ispit iza kojeg nema popravnog. Pomozite meni i mom timu u BPS-u da očuvamo državu i spasimo budućnost nas i naše djece u našoj domovini" - pisalo je u Halilovićevom pozivu bh.građanima u domovini i dijaspori.

Odziv na patriotski poziv putem Facebooka, za svega nekoliko dana, bio je više od 8.000 ljudi što je više nego li trenutno bilo koji političar u Bosni i Hercegovini može okupiti besplatnim javnim pozivom, bez interesa i plaćanja.

Poseban kvalitet ovog javnog Halilovićevog poziva jeste i to što je bio državotvorno motivisan te je pokazao da još uvijek postoje brojni građani naše države kojima je država i dalje važna i kojima vlast nije ogadila sopstvenu zemlju.

Izvor: 
BNN.BA