Nakon nesreće 370 osoba vode se kao nestale

Nesreća na rijeci Yangtze

Nakon nesreće 370 osoba vode se kao nestale

04.06.2015 - 10:18
Svijet

Spasioci su jutros napravili tri rupe u prevrnutom pramcu riječnog kruzera u neuspješnom pokušaju da pronađu još preživjelih, dok je broj poginulih u nesreći na rijeci Yangtze porastao na 65. Više od 370 osoba vode se kao nestale i strahuje se da su poginuli.

Kineska državna televizija CCTV javila je da su spasioci stabilizirali brod kranovima i potom su presjekli na dijelove pramac koji je stršio iznad sive površine rijeke kako bi provjerili ima li preživjelih, prenosi AP. 

Vlasti su do sada pronašle 14 preživjelih nakon iznenadnog prevrtanja broda u ponedjeljak navečer po olujnom vremenu, od kojih su neki skočili u rijeku tokom prvih trenutaka katastrofe i doplivali su do obale. Troje preživjelih pronašli su ronioci u zračnim džepovima unutar prevrnutog broda u utorak nakon što su spasioci čuli pozive za pomoć koji su dolazili iz unutrašnjosti olupine. 

Činjenica da nema više preživjelih uočena je kada su otvoreni dijelovi broda pokazali da nema šansi da se pronađe više bilo koji preživjeli unutar broda, iako kineski zvaničnici još nisu objavili da je potraga okončana na mjestu nesreće u oblasti Jianli pokrajine Hubei. 

Izvor: 
Fena