Nakon odluke CIK-a: Bošnjaci su najbrojniji i najugroženiji narod u BiH

Zahvaljujući "mudroj" SDA-ovoj politici, Milorad Dodik i Dragan Čović krojit će kapu Bošnjacima

Nakon odluke CIK-a: Bošnjaci su najbrojniji i najugroženiji narod u BiH

18.12.2018 - 20:15
Politika

Centralna izborna komisija (CIK) rekla je svoje. Svojom odlukom, "po zakonu", Dom naroda Federacije BiH bit će popunjen sa 80% kadrova HDZ-a (12 delegata od njih ukupno 17) što će, posljedično, HDZ-u dati četiri delegata u Domu naroda Parlamenta BiH - baš onoliko koliko je SDA, skoro, častila Milorada Dodika. Tako će Dodik i Dragan Čović dobiti puni kontrolni paket nad svim procesima u BiH dok će SDA, napokon, doći do krak od ostvarenja višedecenijske želje: da formiranje srpsko-hrvatskih izbornih i teritorijalnih bazena, bude uzrok da se napravi i onaj treći - ne bošnjački, već SDA-ov.

Bosna i Hercegovina, popis stanovništva

Nakon što je SDA učinila uslugu Miloradu Dodiku sa jedne (častila ga sa četiri od pet delegata u Domu naroda Parlamenta BiH), te prepustila da CIK učini istu uslugu Čoviću sa druge strane (kao kompenzaciju zbog SDA-om potpomognute kandidature koja je Čovića udaljila iz Predsjedništva BiH), te nakon što su bratske stranke SDA, HDZ i SNSD izabrale rukovodstvo Parlamenta BiH, preostalo je, još, da se dogovore oko vlasti.

SNSD i HDZ kao pravi vlastodršci u BiH, vratit će SDA-u uslugu rasturanja BiH pa će ih, naravno, prihvatiti u vlasti kao partnere, dati im poneko beznačajno ministarstvo (premijer će biti Dodikov, ministri vanjskih poslova i finansija Čovićev kadar) a sve kako bi, u daljem razvoju situacije, Čović dobio novi Izborni zakon i u njemu Treći entitet (prikriveno ocrtan). Dodik ojačanu Republiku Srpsku, a Bakir Izetbegović ostanak u vlasti što bi ga trebalo staviti na čelu SDA - sve do konačne podjele BiH na tri državice, kako je planirano i potpisano prije tačno 25 godina i dva mjeseca u Ženevi.

Dodik je već spreman. Ima i ime mandatara kojeg Čović, bjanko, podržava. Predstavniku SDA u Predsjedništvu BiH, izvjesnom Šefiku Džaferoviću, još nisu javili šta da misli po ovom pitanju pa je svoje izjašnjenje odgodio "do daljnjeg". 

Džaferović ne zna jer ni njegov gazda Izetbegović je na istom nivou (gotovo smiješno izgleda kada Džaferović, u potrebi za ulagivanjem čovjeku i stranci koja je za njega ukrala mandat u Predsjedništvu BiH, kopira tonalitet Izetbegovićevog glasa i gestikulacije!), pa će obojici Dodik i Čović pokazati gdje im je mjesto jer je upravo u tu situaciju, ovisnu i slabašnu, SDA dovela bošnjački narod.

Kriviti CIK zbog njihove današnje odluke je podvaljivanje tuđe politike, jednom od njenih sluga. SDA; SNSD i HDZ su izabrali današnji sastav CIK-a (uglavnom) pa su sve CIK-ove odluke, naravno, usaglašene sa onima koji sami sebe biraju na izborima (brojeći i kradući glasove), sami sebi određuju broj mandata (preko njihovih ljudi u CIK-u), te sami sebi određuju zakone i one koji će ih, u njihovo ime, provoditi ili zaobilaziti.

Državnost BiH i položaj Bošnjaka nikada nisu bili u težoj poziciji jer su ova dvije vrijednosti, zahvaljujući onima koji su ih najviše "čuvali", (SDA-u), došli na ivicu propasti gdje Izetbegović, u slijepoj potrebi da ostane na vlasti, očito žrtvuje i narod i državu za njegove porodične stolice. ,

 

Izvor: 
BNN.BA